23948sdkhjf

Nordvestjysk havn lader millionerne rulle

Allerede i 2016 er Hanstholm Havn klar til millioninvesteringer. Arbejdet med en fremtidig milliardudvidelse af havnen tager også fart.
Driften og økonomien udvikler sig så godt i Hanstholm Havn, at bestyrelsen bebuder tocifrede millioninvesteringer i den eksisterende havn allerede i næste år.

Samtidig skal en udviklingsgruppe sideløbende udarbejde en businessplan for finansieringen af den fremtidige milliardudvidelse af Hanstholm Havn. For at skaffe finansieringen til den ambitiøse udvidelse skal der hurtigst muligt ansættes en kombineret forretningsudvikler og lobbyist.

Allerede i år forventer Hanstholm Havn at præstere et betydeligt overskud efter sidste års underskud på -40,7 mio. kr., der var resultatet af et grundigt oprydningsarbejde i havnens økonomi.

De nye investeringer i den nuværende havn skal gøre det mere attraktivt at lande fisk i Hanstholm Havn, samtidig med at forholdene for den bagvedliggende serviceindustri forbedres.

Tocifrede millioninvesteringer
Hvad den samlede investering i havnen kan løbe op i vil bestyrelsesformand for havnen, Martin Vestergaard, ikke sætte præcise beløb på. Det afhænger af havnens fremtidige overskud. Men han lægger ikke skjul på, at ambitionen i bestyrelsen er tocifrede millioninvesteringer allerede fra 2016 og flere år frem i tiden.

Henrik Carstensen blev ansat i foråret som ny havnedirektør for Hanstholm Havn, der er en kommunal selvstyrehavn, ejet af Thisted Kommune.

De nye investeringer i den eksisterende havn er det første konkrete initiativ efter det strategiseminar, som Hanstholm Havn netop har holdt. På seminaret blev bestyrelsen præsenteret for en analyse af udviklingsplanerne. Analysen er udarbejdet af konsulent Morten Lund, der blev hyret af havnen tidligere på året.

På baggrund af analysen har en enig havnebestyrelse besluttet, at der nu nedsættes en udviklingsgruppe. Med Martin Vestergaard i spidsen skal gruppen udarbejde en businessplan, der specifikt beskriver, hvordan den fremtidige havneudvidelse skal se ud og finansieres. Den specifikke businessplan for havneudvidelsen skal sammen med et investeringsbudget for den eksisterende havn præsenteres for havnebestyrelsen hurtigst muligt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14