23948sdkhjf

EU-millioner til miljøtiltag på danske skibe

Danske rederier er stillet 28 mio. euro i udsigt som støtte til kommende miljøinvesteringer fra Europa-Kommissionen.
DFDS, HH-Ferries Group og Scandlines har samlet fået stillet 28 mio. euro i udsigt. Pengene er støtte til forberedelse og eventuel senere iværksættelse af miljøtiltag om bord på rederiernes skibe.

De mange mio. euro kommer fra det EU, der har bevilliget midlerne til det transeuropæiske søtransportrutenet "Motorways of the Sea" som del af kommende investeringer i transportinfrastruktur for i alt 13,1 mia. euro.

- Det er meget glædeligt, at danske rederier tilgodeses i forbindelse med EU's investeringer inden for transportinfrastruktur. Omkostningerne forbundet med installation af bl.a. scrubbere og batteripakker til hybriddrift er ganske betydelige. Derfor er EU-støtten en kærkommen håndsrækning i det løbende arbejde for at gøre nærskibsfarten mere miljøvenlig, siger transportpolitisk chef Peter Olsen fra Danmarks Rederiforening.

Kriteriet for tildeling er, at der er tale om udviklingsprojekter, hvor ny teknologi udvikles eller efterprøves. EU-støtten er 30-50 procent af de samlede projektomkostninger, afhængig af det konkrete projektindhold.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078