23948sdkhjf

Flere spritkontroller om sommeren

På to uger har politiet sigtet 267 personer for at køre i påvirket tilstand.
Der er alkohol involveret i cirka hver fjerde dødsulykke i trafikken. Derfor gennemfører politiet sprit- og narkokontroller på vejene året rundt.

Men særligt om sommeren er der ekstra fokus på spritkontroller fra politiets side. Det skyldes, at der er mange sociale sammenkomster om sommeren, hvor man hygger sig med kollegaer, venner og familie og får noget at drikke.

Politiet har offentliggjort tallene for de seneste to sprit- og narkokontroller på vejene. De blev foretaget i første og sidste uge i juni. I den første uge af juni sigtede politiet 184 personer, mens der blev taget 83 trafikanter sigtet for at køre i påvirket tilstand i den sidste uge af juni.

Samlet set har politiet dermed sigtet 267 personer for at køre i påvirket tilstand i løbet af kun to ugers kontrol på vejene i juni.

Stærkt bekymrende

- Det er stærkt bekymrende, lyder det fra Rådet for Sikker Trafik.

- Politiets kontroller viser tydeligt, at der stadig er et problem med spritkørsel. Alkohol koster hvert år liv i trafikken. Det er totalt meningsløse ulykker, der kunne have været undgået, hvis folk havde ladet bilen stå. Det er vigtigt, at vi bliver bedre til at holde alkohol og trafik adskilt, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Snup nøglerne

I løbet af de sidste par uger har medierne gang på gang fortalt om sager, hvor personer er blevet stoppet og sigtet for spritkørsel. Det er både unge, voksne, ældre, mænd og kvinder, der er blevet taget – og det er sket i hele landet.

Derfor opfordrer Rådet for Sikker Trafik nu flere til at blande sig, hvis en beruset person vil køre. Man skal ikke kun gribe ind, hvis personen er tydeligt beruset. Det er også vigtigt at blande sig, hvis der er tvivl om en person har fået for meget at drikke til at køre.

- Spørg hvordan dine gæster kommer hjem, før I åbner de kolde øl eller den gode vin. Og hvis en person vil sætte sig bag rattet efter at have drukket, så snup nøglerne. Det her er en kamp, som kræver en fælles indsats, og som politiet ikke kan løse alene, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

I en undersøgelse blandt 3022 personer, som Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden fik gennemført i 2014, svarede hver 5. dansker, at de kender en person i deres omgangskreds, som de formoder kører spritkørsel jævnligt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11