23948sdkhjf

Mærsk leder efter opkøb for milliarder

Vækst skal der til, og A.P. Møller-Mærsk ser sig lige nu omkring efter opkøbskandidater
Et opkøb på et tocifret milliardbeløb vil passe A.P. Møller-Mærsk fint, siger topchef Nils Smedegaard Andersen. Han afleverede torsdag et halvårsregnskab, hvor især containerrederiet overraskede positivt.

Selskabet er også klar med et aktietilbagekøb på 6,7 mia. kr. Men der er stadig rigeligt med knaster på kistebunden i A.P. Møller-Mærsk, og Smedegaard understreger, at ambitionen om at bruge midler på opkøb er intakt.

- Vi ser på de muligheder, der er, og vi vil gerne købe op for et par mia. dollar – eller hvad det nu bliver, siger Niels Smedegaard til Berlingske.

A.P. Møller-Mærsk har inden for det seneste år gjort det klart, at selskabet gerne vil købe op. Særligt inden for oliedelen var håbet, at de lave oliepriser ville afspejle sig i priserne på mulige opkøbsmål.

- De, som har noget at sælge, regner med, at priserne skal op. Det er vi ikke så sikre på. På et eller andet tidspunkt mødes man et fornuftigt sted, og så kan man lave en transaktion. Men at vi indtil nu ikke har købt noget, er bestemt ikke et udtryk for, at vi har opgivet vækstambitionerne. Vi er 100 pct. fokuseret på vækst, siger Nils Smedegaard.

Han nedjusterer samtidig A.P. Møller-Mærsks skøn for, hvordan olieprisen vil udvikle sig. For blot få måneder siden sagde oliechef Jakob Thomasen, at forventningerne var en højere oliepris.

- Vi har regnet med, at den ville stige. Men nu tror vi, at vi skal indstille os på, at det er meget tænkeligt, at den ikke gør det, siger Smedegaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203