23948sdkhjf

DI: Mangel på medarbejdere kan bremse vækst

En helt ny økonomisk prognose fra DI ser positivt på dansk økonomi i de kommende år
Et meget sløjt 2.kvartal medfører, at 2015 skaber en vækst på 1,5 pct. af BNP, men i 2016 og 2017 spås en vækst på 2,0 pct. af BNP.

- Alt tyder på, at 2.kvartal var et bump på vejen, og der igen vil komme en fornuftig vækst i dansk økonomi i de kommende år. Men der er særligt én stor trussel mod den vækst, vi forudser, og det er manglen på medarbejdere, siger administrerende direktør i DI, Karsten Dybvad.

Der er kommet 60.000 flere lønmodtagere i de private virksomheder i de to seneste år, og DI forventer, at der kommer yderligere 60.000 nye arbejdspladser i de kommende to år.

- Det er positivt, at så mange i Danmark kommer i arbejde, men vi er nødt til at tage det alvorligt, når mange danske virksomheder søger forgæves efter de medarbejdere, de skal bruge. Det bliver kun mere markant i de kommende år. Hvis politikerne ikke handler nu for at øge arbejdsstyrken, vil det sætte en effektiv stopper for opsvinget, siger Karsten Dybvad.

DI foreslår konkret at flytte flere personer fra passiv forsørgelse ind på arbejdsmarkedet ved at sikre en klar gevinst ved at tage et job. Medarbejdere skal yde en ekstra indsats og arbejde lidt flere timer, og derfor skal topskatten afskaffes, så den ekstra indsats bliver belønnet.

Derudover skal danskerne blive længere på arbejdsmarkedet, og derfor skal den forhøjede pensionsalder fremrykkes, ligesom vi skal gøre det lettere for vores virksomheder at få udenlandske medarbejdere. Endelig er det afgørende, at politikerne holder fast i de reformer, der allerede er gennemført, mener erhvervsorganisationen.

- Kerneopgaven for politikerne er nu at sikre, at virksomhederne kan få de medarbejdere, de skal bruge, så vi kan skabe den vækst og velstand, vi har potentiale til her i Danmark, siger Karsten Dybvad.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.221