23948sdkhjf

Selvkørende bil har problemer med mennesker

Googles selvkørende bil har problemer med menneskelig uforudsigelighed
Googles selvkørende bil har besået en lang række tests, og alt virker tilsyneladende som det skal. Men da bilens robot er programmeret til at følge loven, opstår der problemer, når andre bilister kører på kanten med loven.

Det skriver New York Times ifølge ritzau.

Den helt store udfordring med Googles opfindelse er at justere bilen til en verden med mennesker, som ikke altid opfører sig efter bogen, vurderer Donald Norman, der er designchef og bilforsker ved University of California.

- Det egentlige problem er, at bilen er for sikker. Den bliver nødt til at lære at være tilstrækkelig aggressiv, og det kommer ofte an på bilkulturen, siger Donald Norman til New York Times.

Involveret i uheld

Eksempelvis har Google-bilen for nylig været involveret i et uheld, da den skulle bremse for rødt. Den menneskelige chaffør i bilen bagved forventede, at den kunne nå over krydset sammen med Google-bilen, inden lyssignalet blev rødt, og det betød, at den karakteristiske, runde bil med ét blev en smule mindre rund.

- Bilen vil altid følge reglerne - helt til det punkt, hvor de menneskelige bilister undrer sig over, hvad pokker bilen har gang i, siger Tom Supple, der er "sikkerhedschauffør" i Google.

Uheldet er det 16. i rækken af trafikuheld, som Googles bil har været involveret i. Selskabet selv understreger dog, at der hver gang har været tale om en menneskelig fejl.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093