23948sdkhjf

2.000 lufthavnsarbejdere skal have ny arbejdsgiver

SAS vil outsource ground handlingen i Københavns Lufthavn. Denne gang er det konkurrenten Aviator, som efter planen skal overtage tjansen
SAS prøver igen at skære ned på antallet af deres arbejdere i Københavns Lufthavn (CPH). Planen er, at handlingsselskabet Aviator fremover skal stå for ground handlingen. Det fremgår af SAS' kvartalsregnskab, som blev offentliggjort tirsdag. Det skriver Fagbladet 3F.

Dermed kan omkring 2.000 personer se frem til at få ny arbejdsgiver. Det drejer sig om 3F'ere og HK'ere, der laster og losser fly, tjekker passagerer ind og så videre i SAS Ground Handling (SGH).

Formand for 3F Kastrup, Henrik Bay-Clausen foretrækker, at SAS beholder handlingen inhouse:

- Det er godt, at en så vigtig ting som ground handling foregår i eget regi. Så bliver det også lettere at sikre SAS høje punktlighed. Men det er selskabets valg, og nu må vi se, om det bliver til virkelighed. Det gjorde det jo ikke med Swissport, siger Henrik Bay-Clausen til Fagbladet 3F.

Han er dog ikke bekymret for arbejdsvilkårene for de mange 3F'ere, som nu skal virksomhedsoverdrages, da 3F både har lokalaftaler med Aviator og med SGH, som bygger oven op Industriens Overenskomst.

- Outsourcing slider altid. Der kan komme en periode med usikkerhed. Men de grundlæggende løn- og arbejdsvilkår skal der nok være styrke til at forsvare, siger han.

Beslutningen om at outsorce til Aviator kommer i kølvandet på, at at SAS i flere år forgæves forsøgte af afhænde SGH til det store handlingselskab, Swissport.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11