23948sdkhjf

Stor begejstring i DSV-lejren

Dansker-virksomheden håber at samle mange dyrebare markeds-erfaringer fra deres nye amerikanske milliardopkøb
DSV meddelte fredag formiddag, at den danske virksomhed har indgået en aftale om opkøb af den amerikanske transportvirksomhed UTI Worldwide. På den efterfølgende telefonkonference udtrykte direktør i DSV Jens Bjørn Andersen stor begejstring for mulighederne i opkøbet.

- Med opkøbet af UTI styrker vi Road uden for Europa, som er nyt og også noget, der har været en del af vores strategi i lang tid, sagde Jens Bjørn Andersen, og tilføjede:

- Der er ikke noget galt med Europa. Vi er i Europa og tjener gode penge i Europa, men det har været en del af vores strategi i lang tid at bevæge os udenfor, så dette er en glædelig nyhed på den front.

Vigtige kompetencer og know-how

UTI er en stærk spiller på et marked, der i lang tid har været attraktivt for DSV. Og de ligger inde med nogle kompetencer og know-how om det amerikanske marked, der kan bidrage positivt i DSV - for eksempel på medicinal-transport.

- DSV har lavet små, organiske skridt for at vokse ind på det amerikanske marked. For eksempel er UTIs logistikaktiviteter i USA mange gange større end DSVs, og de er den syvende største på Road i Nordamerika, hvilket er en stor fordel for DSV. Vi har scannet markedet for små spillere, som vi kunne overtage, så i denne store kombination af vores virksomheder, får vi tilføjet mange vigtige kompetencer, siger Jens Bjørn Andersen til Transportmagasinet, og fortsætter:

- UTI er en erfaren spiller på markedet, som vi er meget begejstrede for at tilføje til vores eksisterende forretning. Det bliver spændende at se, hvor vi kan overlappe og måske lære af hinanden, så de kan bruge nogle af de erfaringer i USA, som vi har samlet fra det europæiske marked, og omvendt. Det er måden, hvorpå UTI kan hjælpe DSV med at styrke vores position på det Nordarmerikanske marked.

Lignende forretningsmodel

En anden grund til, at DSV er så interesserede i UTI, er, at virksomhedens forretningsmodel ligner DSV meget i forhold til for eksempel organisk vækst, opkøb og struktur. UTI repræsenterer mange af de samme værdier, som DSV selv identificerer sig med, forklarede Jens Bjørn Andersen på konferencen:

- UTI har et meget højt kundefokus, med meget stærke og loyale kunder, som vi glæder os til at lære bedre at kende.

Jens Bjørn Andersen understregede, at aftalen stadig er i et meget tidligt stadie. Forudsat at alt falder på plads med de forskellige konkurrencemyndigheder, kan DSV se frem til at lukke aftalen i løbet af første kvartal 2016.

Om UTI Worldwide
UTI er en asset-light global leverandør af transport og logistikydelser med hovedsæde i Californien, USA. Omsætningen var, i 12 måneder forud for 31. juli 2015, på USD 3,9 mia. I samme periode udgjorde justeret EBITDA USD -6 mio. UTI har ca. 21.000 ansatte i 58 lande og mere end 300 kontorer og 200 logistikcentre. Virksomheden udbyder totalløsninger inden for transport og logistikløsninger, herunder luftfart, søfart, distribution, tolddeklarering og kontraktlogistik.

UTi er stærkt repræsenteret i Nordamerika og har en ledende markedsposition i Sydafrika. Virksomheden har desuden et omfattende netværk i Asien og Stillehavsområdet samt i Europa. I 12 måneder forud for 31. juli 2015, havde forretningsområderne Freight Forwarding og Contract Logistics & Distribution en omsætning på henholdsvis USD 2,5 mia. og USD 1,4 mia., hvilket gør UTi til en af verdens 20 største aktører.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094