23948sdkhjf

Ingen danske Femern-fejl

Danske politikere afviser at have fejlbedømt beslutningsprocessen i Femern-projektet. Tværtimod kritiseres Tyskland for at have givet alt for optimistiske meldinger om godkendelsesproceduren
Danske politikere mener ikke, at Danmark har fejlbedømt den tyske godkendelsesprocedure. Tværtimod mener danskerne, at tyskerne selv har været for optimistiske.

- Vi kan ikke klandre det danske Transportministerium og Femern A/S for en fejlbedømmelse af den tyske proces eller EU-finansiering, siger Andreas Steenberg (R). Tyskerne har simpelt hen ændret holdning i deres syn på, hvornår Femern kunne være færdig.

Han sekunderes af socialdemokraternes trafikordfører Rasmus Prehn (S).

- Tyskerne vurderede langt hen i processen, at miljøgodkendelsen kunne være klar i 2015, men nu viser det sig, at vi først får en tysk godkendelse i 2017 eller senere. Så der er også sket en holdningsændring fra tysk side, siger Rasmus Prehn.

- Det gavner ikke at pege fingre af nogen som helst nu. Vi kan bare konstatere, at det er svært at lave et så stort projekt som Femern-tunnelen.

- Jeg er stadig meget fortrøstningsfuld, forsætter han. Man kan godt have fornemmelsen af, at man er slået hjem ligesom i Ludo; men så er det bare om at klø på med krum hals igen.

- Femern-projektet er gået hen og blevet meget terrængående, slutter Rasmus Prehn.

I sidste uge var Slesvig-Holstens transportminister i Danmark for at orientere om den tyske beslutningsproces. Han fortalte blandt andet, at det faktisk er muligt for de tyske tunnel-modstandere og miljøaktivister at forhale de nødvendige miljøgodkendelser i flere år ved at anke afgørelserne og føre retssager.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094