23948sdkhjf

Politikerne ønsker ekstern undersøgelse af Femern

En tysk godkendelse af Femern-projektet lader vente på sig. I mellemtiden vil danske politikere have en ekstern undersøgelse af risici og økonomi.
De danske politikere gør klar til at træffe en beslutning om det storstilede tunnelprojekt Femern-forbindelsen i december.

På et møde i forligskredsen i går onsdag blev det aftalt at bestille en ekstern kvalitetssikring af projektets risici og økonomiske reserver. Det skulle betyde, at det så bliver muligt for politikerne at tage endelig stilling til projektet til december.

- Det er vigtigt at få klarhed over den køreplan, der er for projektet, siger Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, på vegne af transportministeren.

- Alt tyder dog på, at vi skal frem til 2017, før vi har et klart svar fra Tyskland. Før ventes det ikke, at de tyske myndigheder er klar med en godkendelse af den planlagte sænketunnel.

Femern bliver til noget

Hverken Kristian Pihl Lorentzen eller Socialdemokraternes transportordfører, Rasmus Prehn, anser det for realistisk, at politikerne hugger bremsen i over for projektet.

- Udgangspunktet er, at vi tror på det, og at vi rigtig gerne vil gennemføre det, siger Rasmus Prehn.

- Den eksterne kvalitetssikring gør, at vi kan træffe en beslutning på det bedst tænkelige grundlag, og jeg oplever, at der er en stærk forpligtelse i forligskredsen over for projektet, siger han.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.416