23948sdkhjf

Grænsekontrol dyr for fynsk firma

Alex Andersen Ølund frygter for stigende omkostninger og problemer med køre-hviletid
Den nyetablerede kontrol ved den tyske grænse kan skabe problemer for den fynske vognmandsforretning Alex Andersen Ølund, der er Nordeuropas største transportør af blomster.

Hver dag krydser 40 biler med blomster grænsen, og især firmaets mange vognlæs fra Holland er sårbar over for selv en lille forsinkelse ved grænsen, skriver Fyens Stiftstidende.

Det skyldes, at firmaet i dag lige præcis kan klare turen fra de hollandske gartnerier til de danske modtagere på ni timer. Og det er den maksimale tid, en chauffør må køre i ét stræk.

- Derfor kan vi ved en forsinkelse blive nødt til at skifte chauffør kort efter grænsen for at nå frem til de danske centrallagre, der hver morgen skal modtage blomstrene for senere at blive kørt ud til supermarkeder m.v., siger direktør Ib Andersen.

Også direktør i Fynsk Erhverv, Jytte Reinholdt, er ærgerlig over grænsekontrollen.

- Enhver forsinkelse ved grænsen vil for vognmandsfirmaerne være en fordyrende omkostning, der betyder dyrere varer. Derfor håber vi, at der hurtigst muligt findes en europæisk løsning på flygtningestrømmen, siger direktøren i den fynske erhvervsorganisation.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094