23948sdkhjf

Ege Tæpper fik succes med brint

For boligtekstil-producenten var brint-trucks det helt rigtige valg til at løfte logistikken
På Ege Tæppers fabrik i Herning kører 40 trucks, der dagligt varetager de forskellige logistikopgaver i forbindelse med virksomhedens produktion af tæpper. Her kører de fleste trucks på el, hvilket er med til at forbedre arbejdsmiljøet og samtidig sikre, at udstødningsgasser ikke misfarver tæpperne.

Men fordi 60 til 70 % af fabrikkens bestilte varer udgår fra lager om fredagen, så er der pres på, når de mange lastbiler skal læsses. Og her kom el-trucksene til kort – den lange opladningstid blev en hæmsko for arbejdet, der nødvendigvis skal varetages hurtigt og effektivt.

Derfor brugte man diesel-trucks til at klare de mest pressede perioder. Lige indtil der viste sig et alternativ.

- Vi blev kontaktet af nogle sælgere, der ville have os til at investere i brint-trucks. Vi var skeptiske i starten, men fik så muligheden for at prøve, hvordan det ville fungere i praksis, fortæller fabrikschef Aksel Heltoft.

Han overlod brint-trucken til to af de mest erfarne medarbejdere, som gik til opgaven med en del skepsis. Men det viste sig, at selvom brint-trucks yder lidt mindre end deres diesel-sidestykke, så er ydelsen stadig bedre end på el-trucks - samtidig med, at de var fuldt ud lige så støjsvage og forurenings-frie som el-versionen.

Efter at være kommet under kærlig behandling af truckførerne, havde ikke engang de to garvede kolleger en finger at sætte på brint-løsningen.

Kombineret med det faktum, at optankningen kun tager to minutter, var der ikke længere så meget at rafle om. Derfor endte Ege Tæpper med at anskaffe sig to brint-trucks, og det passer desuden godt ind i den grønne CSR-profil, som virksomheden i forvejen arbejder med.

- Vi kan mærke, at der er en øget efterspørgsel på, at vi som virksomhed skal tænke mere grønt. Hvis man arbejder aktivt med CSR-projekter og kan fortælle kunden om det, kan det være en positiv måde at differentiere sig i forhold til konkurrenterne, fortæller Aksel Heltoft.

Ege Tæpper arbejder derfor, udover med brint-projektet, også på en ambitiøs bæredygtigheds-plan, der blandt andet indebærer genvinding af gamle tæpper.

Hvorvidt resten af trucksene på fabrikken bliver udskiftet til fordel for brint, kan fabrikschefen dog endnu ikke sige noget om.

Ege Tæpper har i alt fire fabrikker og beskæftiger 250 ansatte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.116