23948sdkhjf

Speditører slipper for toldudgift resten af året

Overgangen til EU's nye toldkodeks lindres med kreditlempelse
Eksportører og importører slipper for at stille sikkerhed for en efterregning for told i de syv første måneder, når indfasningen EU's nye toldkodeks begynder den 1. maj.

Bidraget for potentiel toldskyld vedrørende midlertidig opbevaring og særlige toldprocedurer sættes til nul promille frem til og med 31. december 2016. Det er meddelelsen i den seneste bekendtgørelse fra SKAT om toldbehandling.

Det er syv måneders overgangsordning, forklarer politik- og kommunikationschef Henrik Beck, Danske Speditører (DASP). Han håber, at den forlænges til 2020.

Indførelsen af EU-toldkodeks sker herhjemme uden et nyt it-system, selv om mange procedurer ændres. Nulbidraget er en likviditetslettelse, som opvejer noget af det ekstra bøvl, som erhvervslivet kan se frem til fra 1. maj.

- Det er en lille sejr, at vi i syv måneder så at sige får frit lejde. Jeg vil spørge SKAT her til formiddag, om det vil være muligt at forlænge nulpromilleordningen til 2020, når det nye it-system er klart i 2020, siger Henrik Beck.

EU-kommissionen regner med, at medlemslandene understøtter den nye toldkodeks med nationale it-systemer, indtil EU's digitale system til håndtering af sikkerhedsstillelse kommer i 2020. Det er imidlertid ikke tilfældet i Danmark, hvor manuel sagsbehandling fortsætter.

Toldskylden kan opstå ved eksempelvis tyveri under lagerophold eller transport.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203