23948sdkhjf

DSV har vendt skuden på Road

Et skuffende resultat fra 2014 er sidste år vendt til en positiv fremgang for DSVs division for vejgodstransport
DSV har onsdag frigivet årsregnskab for 2015, og det med et positivt resultat for Road-divisionen.

DSV Road har i 2015 realiseret en organisk vækst på 8% i EBIT før særlige poster, og den vækst er drevet af 5% stigning i antallet af sendinger samt øget produktivitet.

Resultatet af den primære drift er steget med 9,7% til 918 mio. kr., og udviklingen på det europæiske marked har været lidt bedre end forventet i 2015.

- Det er et super resultat, og virkelig et comeback fra et skuffende resultat året før. 2014 var en sej kamp, men vi holdt på at det ville være midlertidigt og at vi ville komme tilbage i form. I dag kan vi så præsentere en vækst på 10%, og det finder vi meget tilfredsstillende, fortæller administrerende direktør i DSV Jens Bjørn Andersen.

Den lave europæiske vækst sætter dog stadig sine spor i branchen, især på konkurrencen, der er blevet ekstra hård.

- Der er meget konkurrence på markedet, men men den gode udvikling i Road skyldes, at vi er lykkedes med at vokse mere end markedet. Hvor den totale udvikling på markedet er en vækst på 2-3% i antal sendinger, så er vi oppe på 5% i DSV Road.

Der er dog næppe tale om en decideret tilbagevending til de gode gamle dage, vurderer direktøren.

- Dagene med 20% i profitmargenen er forbi, og vi må vænne os til det nuværende niveau, for det er for mig at se ikke sandsynligt, at vi vænner tilbage til de tilstande, siger Jens Bjørn Andersen.

Men det betyder dog ikke, at man hos DSV bare har tænkt sig at stille tilfreds med tingenes tilstand, forsikres der.

- Nettomargerne på Road vil forblive de samme, men det betyder ikke, at der ikke er ambitioner om at vækste, også på det område. Men vi har været på det her niveau i et stykke tid, og markedsmekanismerne vil gøre det svært at vækste, siger Jens Bjørn Andersen, og tilføjer:

- Det er ikke umuligt at nå det lange mål. Vi tror på, at produktiviteten på Road vil stige, og at vi kan absorbere mere volumen, uden at omkostningerne vokser. Det er ikke noget, der er bekymrende for os.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093