23948sdkhjf

Transportminister venter postaftale på tirsdag

Et flertal på Christiansborg vil indgå en postaftale tirsdag, venter transportministeren, men Socialdemokraterne er skeptiske
Ifølge transportminister Hans Chr. Schmidt (V) tyder alt på, at det kommer en ny postaftale i hus tirsdag:

- Vi er stort set enige om hele aftalen, men der er nogle partier, som har enkelte spørgsmål, der skal stilles til andre ministerier. Det har jeg respekt for, og så mødes vi tirsdag kvart over syv, siger Hans Chr. Schmidt.

Så optimistisk er Socialdemokraterne ikke efter fredagens møde - ifølge Socialdemokraternes postordfører Christian Rabjerg Madsen er forhandlingerne gået i hårdknude.

Transportministeren har før fået kritik fra Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti for at være for langsom med at finde en løsning på de høje priser for at sende breve i Danmark.

Ved årsskiftet steg prisen for at sende et A-brev, hvor afsenderen har garanti for, at det er i modtagerens postkasse den næste dag fra 10 kroner til 19 kroner. Det kaldte transportminister Hans Christian Schmidt (V) for "voldsomt".

Men ifølge Folketingets to største partier har ministeren ikke indkaldt til mange møder for at finde den løsning, som nu måske kommer i begyndelsen af næste uge.

Både S og DF har talt for at lempe de krav, der stilles til Post Danmark. For eksempel kunne man give Post Danmark længere tid til at bringe brevene ud, eller ændre på forpligtelsen til at videresende post, har det lydt.

En anden mulighed er at liberalisere markedet. Men det har både Socialdemokraterne og DF afvist:

- Det er langt dyrere at udbringe pakker og breve i tyndt befolkede områder, end det er på Østerbro. Hvis man liberaliserer, vil der komme store forskelle i service og priser landet over, har Socialdemokraterne før sagt.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095