23948sdkhjf

Det var ikke i orden at køre uden førerkort

Det kostede en klækkelig bøde og en betinget frakendelse, da chauffør satte sig bag rettet uden at have førerkort i takografen
29. juni 2015 standsede Tungvognscenter Syd en chauffør ved Rasteplads Ustrup. En kontrol af takografen viste, at der i nogle tilfælde var kørt uden, at der havde været et førerkort i takografen.

Chaufføren forklarede, at det var ham, der havde kørt, og at han mente, han godt måtte køre uden førerkort i takografen.

Politiet konstaterede ved samme lejlighed flere overtrædelser af køre- hviletiderne.

Mandag blev sagen taget op i Retten i Sønderborg. Tvisten i retten bestod i, hvorvidt de kørsler, der var foretaget uden førerkort, var omfattet af undtagelser til reglen om, at chaufføren skal have sit førerkort i takografen hele arbejdsdagen.

Retten fandt ikke, at kørslerne var omfattet af undtagelserne, og chaufføren skulle derfor have haft førerkortet i takografen. Chaufføren blev dømt for overtrædelse af reglerne om at køre uden førerkort og for overtrædelse af køre- hviletidsbestemmelserne.

Chaufførens arbejdsgiver, et dansk vognmandsselskab, blev idømt en bøde på 44.500 kr, mens chaufføren fik en bøde på 24.500 kr. og en betinget frakendelse af førerretten.

Vognmandsselskabet blev dømt for som arbejdsgiver at være ansvarlig for chaufførens overtrædelser.

Chaufførens og vognmandsselskabets stillingtagen til dommen er endnu ukendt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189