23948sdkhjf

For få kender alkolås-ordningen

Danmark fik en alkolåsordning sidste år, men der er stadig mange, som ikke kender mulighederne.
Jawin Safe Trip, der deltager på Vestfyn Trækker-messen i Ejby, vil bruge messen til at orientere om den danske alkolåsordning. Den trådte i kraft for snart to år siden og har betydet øget fokus på spirituskørsel og alkoholpolitik i firmaerne.

Den har også betydet, at brugen af alkolåse i Danmark, er det blevet mere acceptabelt, forklarer Jan Winum Povlsen, der står bag Jawin, der forhandler alkolåse. Alligevel mener han, at der stadig er mange, som ikke har informationer nok om den og ser mulighederne.

- Alkolåsordningen kan hjælpe almindelige mennesker med at beholde deres job, siger han.

- For en chauffør vil det være katastrofalt at miste kørekortet, hvad man jo gør ved spirituskørsel; men alkolåsordningen betyder, at spritdømte hurtigere kan komme ud og køre bil og dermed skabe sig en normal tilværelse efter et frakendt kørekort.

- Betingelsen er, at man får monteret en alkolås i bilen, siger Jan Winum Povlsen.

Der findes to ordninger for alkålåse, når man har fået frakendt førerretten ubetinget på grund af spirituskørsel. Der er en frivillige ordning og en obligatorisk.

Den frivillige ordning

Du er omfattet af den frivillige ordning, hvis du er dømt for spirituskørsel med en promille på mellem 1,2 og 2,0 eller to gange og din promille første gang var højst 2,0 og anden gang højst 1,2

Den frivillige ordning betyder, at du kan generhverve kørekortet et år før frakendelsestidens udløb under forudsætning af, at du kører med alkolås i to år.

Den obligatoriske ordning

Du er omfattet af den obligatoriske ordning, hvis du er dømt for spirituskørsel med en promille på mere end 2,0 eller hvis du er dømt flere gange)

Den obligatoriske ordning betyder, at du efter frakendelsestiden skal køre med alkolås i to år. Ønsker du ikke det, kan du først generhverve kørekortet når den to-årige periode er udløbet.

Artiklen er en del af temaet Vestfyn Trækker 2016.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079