23948sdkhjf

Aarhus skal søge grønt lys hos EU til ny lufthavn

Transportministeren sender Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard til EU-Kommissionen i sag om ny lufthavn
Det er EU-Kommissionen, som må sige, om det storstilede lufthavnsprojekt i Aarhus bliver til noget.

Meldingen kommer fra transportminister Hans Christian Schmidt (V), som tirsdag har holdt møde med Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) i sagen om, hvorvidt der skal oprettes en ny bynær lufthavn i landets næststørste by.

- Det er EU-Kommissionen, der afgør, om det er tilladt at give statsstøtte - eller offentlig støtte, som det hedder - til det her.

- Altså kan kommunen både give egenkapital og et driftstilskud over de næste mange år. Det er forudsætningen for, at projektet kan blive til noget, siger Hans Christian Schmidt.

Skal planen realiseres, vil det kræve, at lufthavnens hovedaktionær, Aarhus Kommune, skyder 500 millioner kroner ind i projektet, og at der gennem 20 år årligt tilføres lufthavnen 75 millioner kroner.

Jacob Bundsgaard håber på en hurtig afklaring.

- Kommissionen går først på sommerferie i slutningen af juli eller starten af august. Så vi går efter en afklaring inden deres sommerferie, siger han og opfordrer private investorer til at melde sig nu, så lufthavnsprojektet bliver mere realistisk at gennemføre.

Lufthavnens nuværende placering ved Tirstrup på Djursland skal skiftes ud med en adresse ved Thomasminde i det nordlige Aarhus, håber borgmesteren på.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235