23948sdkhjf

Politi kræver kæmpebøde efter kontrol af lastvogn

En vognmand fra Portugal og hans to chauffører afkræves bøder på i alt 467.000 kroner efter politiets kontrol af en lastvogn. Det skriver Fagbladet 3F.

Sagen hører til i top 10, når det gælder bødekrav om overtrædelse af bestemmelserne om køre- og hviletid, vurderer politiet over for bladet.

Lastvognen blev forleden udtaget til kontrol nær Kolding, og det var der god grund til, viste det sig.

Lastbilen er beslaglagt
Politiet har beregnet en bøde på 327.000 kroner til vognmanden, mens de to chauffører, der er fra Portugal og Rumænien, hver afkræves 70.000 kroner.

- Vi beslaglagde lastbilen, og vognmanden er nødt til at betale hele bøden eller stille sikkerhed for beløbet, hvis han vil have sin lastbil tilbage, siger politiassistent Martin Kristensen fra Sydøstjyllands Politi ifølge Fagbladet 3F.

Retten i Kolding skal nu afgøre, om beslaglæggelsen er i orden. Desuden skal retten tage stilling til sagen mod chaufførerne, som desuden står til at blive frakendt førerretten.

Om vognmanden vil have indbragt sagen for retten, er endnu uvist, oplyser bladet.

Lignende sager
Sidste år afgjorde Retten i Kolding to andre sager med høje bødestraffe, har politiet tidligere fortalt.

I den ene blev en vognmand ramt af en bøde på 253.000 kroner, mens hans chauffør skulle af med 102.500 kroner.

Den samlede straf løb op i 500.000 kroner i den anden sag. To chauffører skulle betale hver 100.000 kroner, mens arbejdsgiveren mistede 300.000.

I denne sag viste det sig, at lastbilen havde kørt stort set uafbrudt i seks døgn.

Chaufførerne forklarede, at de skiftedes til at sidde ved rattet. Mens kollegaen kørte, blev den anden i en minibus bragt sovende frem til næste stop.

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078