23948sdkhjf

Fremgang for feederruterne på Aalborg Havn

Godsmængden på feederforbindelserne på Aalborg Havn er steget med 50 procent fra første til tredje kvartal
Vækst hos havnens over 100 virksomheder, to faste feederanløb om ugen, nye carriers og generelle investeringer i effektivisering giver markant vækst på 50 procent i godsmængden på Aalborg Havn.

"Vi har investeret i udbygning og effektivisering af vores containerterminal. Stordrift kommer det nordjyske erhvervsliv til gode i form af en bedre kapacitetsudnyttelse og mere konkurrencedygtige priser, og det er et væsentlig fokusområde i vores bestræbelser på at gøre havnen mere fleksibel, effektiv og intelligent," siger Claus Holstein, administrerende direktør i Aalborg Havn.

Nye aftaler giver pote
Fra december 2015 indgik Aalborg Havn en aftale med det franske rederi CMA CGM om en ny feederrute, der hver uge giver nordjyske virksomheder mulighed for at connecte i Hamburg. Ruten har indtil videre fungeret som own carrier, men for ganske nyligt blev ruten åbnet kommercielt og overgik til rederiet Unifeeder.

Desuden er verdens største rederi Maersk Line netop begyndt at sende containere med feederruten mellem Aalborg og Rotterdam, som drives X-press Container Feeder. Flere andre af verdens største rederier er allerede kunder på Aalborg-Rotterdam-ruten, blandt andet APL, OOCL og Evergreen.

Eksporten fra Aalborg er især af frost- og kølevarer, mens importen hovedsagelig består af tørlast.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109