23948sdkhjf

Logistik og spedition som vækstområde

Danske Speditører glæder sig over positive takter fra transport- og bygningsministeren
Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidts Vejtransportråd har givet grønt lys til en rundbordssamtale, der skal være startskud til et større vækstinitiativ inden for spedition og logistik.

Det vækker begejstring hos Danske Speditører, hvor man især er inspireret af de markante solstrålehistorier fra Det Blå Danmark.

- Når Det Blå Danmark sejler 10 procent af verdens tonnage, skal vi også satse på, at 10 procent af Nordeuropas logistik styres af danske virksomheder. Ligesom vi er en stolt søfartsnation med A.P. Møller som absolut største succeshistorie og fanebærer, er vi godt kørende inden for logistik og spedition, der jo er en hjælpedisciplin til både transport og handel, siger direktør i Danske Speditører Martin Aabak. Han fortsætter:

- Den del af erhvervslivet, som jeg repræsenterer, kan bidrage på en helt anden måde til industriens konkurrencekraft og beskæftigelse end hidtil, hvis det politiske system sætter fokus på at kortlægge og udnytte vækstmulighederne i logistik- og speditionsbranchen. En målrettet erhvervsfremmeindsats vil ikke kun kunne skabe vækst og beskæftigelse i logistik- og speditionsvirksomhederne. At vores branche bliver bedre og mere effektiv vil også smitte af på vores kunders - altså industriens- konkurrencekraft, og dermed vækst og beskæftigelse til glæde og gavn for hele samfundet.

Danske Speditører skriver på deres hjemmeside, at de vil sikre en velplanlagt og effektiv udnyttelse af Danmarks geografiske placering mellem Kontinentet og de nordiske lande og Danmarks komparative fordele inden for transport, logistik og spedition. Danmark skal altså spille en rolle som speditions- og logistikcentrum for Nordeuropa.

Derfor glæder Martin Aabak sig meget over, at Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt vil deltage i vækstinitiativet, og Martin Aabak glæder sig til at være vært for en rundbordssamtale, som kan sætte vækst og konkurrencekraft på dagsordenen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078