23948sdkhjf

Tiltrængt ændring af køre/hviletids-reglerne

Reglerne er alt for komplicerede og trænger til en makeover, mener direktør i ATL, Lars William Wesch
Fredag før efterårsferien var jeg til møde hos transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt sammen med de øvrige medlemmer af Vejtransportrådet. Vi skulle drøfte rapporten ”En ny vej frem – udviklingsplan for vejgodstransporterhvervet”, som rådet tidligere i år har sendt til ministeren.

Hans Christian Schmidt sagde på mødet, at han har taget nogle af anbefalingerne i rapporten til sig. Ikke mindst er han parat til at indføre mere fair og letforståelige køre/hviletidsregler. Senere på måneden vil han komme med mere konkrete tanker om, hvordan reglerne kan ændres.

Vi ser meget frem til at høre, hvad ministeren har tænkt sig. I DI og ATL har vi længe bedt politikerne om at kigge på reglerne, der er alt for komplicerede. Man skal være bedre til at skelne mellem dem, der begår fejl og dem, der systematisk overtræder lovgivningen. Der er for mange chauffører og vognmænd, som straffes med bøde for forholdsvis små forseelser.

Der er også grund til at kvittere for, at ministeren vil sætte fokus på arbejdskraft og rekruttering inden for vores erhverv. Vi står overfor store udfordringer med at rekruttere de unge til branchen, og der er brug for at udvikle kompetencerne hos de medarbejdere, vi allerede har.

Arbejdskraften er en væsentlig konkurrencefaktor sammen med konkurrencedygtig lovgivning, teknologi og en god infrastruktur

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094