23948sdkhjf

Fredsø vinder DI Thy/Mors’ Initiativpris

Fredsø Vognmandsforretning modtager prisen for anvendelsen af ny teknologi til at kombinere effektivisering og vækst med miljøhensyn og sikkerhed
Fredsø Vognmandsforretning er udadtil en traditionel transportvirksomhed beliggende lidt uden for Nykøbing på naturskønne Mors. Kigger man ind bag facaden, opdager man dog hurtigt, at virksomheden er mere end det. Det er nemlig lykkes Fredsø Vognmandsforretning at anvende den seneste nye teknologi til at kombinere effektivisering og vækst med miljøhensyn og sikkerhed. Derfor modtager de Initiativprisen 2016.

- Fredsø Vognmandsforretning er et grønt forgangsbillede i en energitung branche. Miljø og sikkerhed er i højsædet, og med lidt snilde og nytænkning har de også formået at tjene penge og skabe arbejdspladser. Det er en bedrift, som vi gerne vil hædre med årets Initiativpris, siger Tage Odgaard Nielsen, formand for DI Thy/Mors.

Fredsø Vognmandsforretning har nemlig sænket farten på hele sin vognpark. Et nyt IKT-system, som er installeret i samtlige biler, har vist, at bilerne præsterer bedre på en række parametre ved en lavere hastighed. Bilerne opnår færre nedbremsninger, færre stop, mindre brændstofforbrug og endda en højere gennemsnitsfart.

- Hvem havde troet, at en lavere hastighed kan øge bilernes gennemsnitsfart? Det må være et spørgsmål om tid, inden det går op for andre vognmænd i landet, at det betaler sig så godt at køre lidt langsommere, fortsætter Tage Odgaard Nielsen.

Siden implementeringen af det nye system har Fredsø Vognmandsforretning udvidet vognparken markant med helt nye biler, hvilket selvfølgelig har betydet flere arbejdspladser. Parken tæller nu over 70 moderne, satellitstyrede lastbiler med de højeste standarder for sikkerhed og miljø.

Den grønne virksomhedsprofil har resulteret i et ISO-certifikat, som dokumenterer viljen og evnen til at arbejde systematisk for at reducere påvirkning af det eksterne miljø.

Fredsø Vognmandsforretning udmærker sig også ved at være den første vognmand i Danmark til at montere alkolåse på alle lastbiler. Sikkerhed er en mærkesag for virksomheden, og det er blandt andet præciseret i en 20 siders chaufførhåndbog, at chaufførerne altid skal have en positiv og hensynsfuld adfærd i trafikken. Endelig skal det nævnes, at Fredsø Vognmandsforretning også engagerer sig i lokale trafiksikkerhedsarrangementer, herunder uddeling af refleksveste til skolebørnene på Mors.

- Som borgmester bliver man stolt, når en lokal virksomhed på den måde tager ansvar for både sikkerhed og miljø. Og at de samtidig kan skabe resultater og arbejdspladser, gør dem til et aktiv for hele kommunen. Der er ingen tvivl om, at Fredsø Vognmandsforretning er en fortjent vinder af DI’s Initiativpris 2016, siger borgmester for Morsø Kommune, Hans Ejner Bertelsen, som vil deltage ved prisoverrækkelsen i dag 4. november.

Kilde: DI Thy/Mors

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08