23948sdkhjf

Ny trainee-rekord hos Dachser

682 elever, praktikanter og studerende over hele Tyskland er startet i uddannelsesforløb hos logistikvirksomheden Dachser – det er flere end nogensinde før
Hos den familieejede logistikvirksomhed Dachser har i alt 639 nye rekrutter taget hul på deres karriere inden for følgende områder: spedition og logistik, administration, IT, warehousing, lagerlogistik og professionel lastbilkørsel. Derudover har 43 studerende påbegyndt et kursusforløb inden for forretningsledelse med fokus på spedition, transport eller logistik.

Den mest populære karrierevej for elever og studerende hos Dachser er uddannelsen inden for spedition og logistik, der står for 322 af lærepladserne, skarpt efterfulgt af lagerlogistik og lagerspecialist med henholdsvis 110 og 99 elever og lærlinge.

Stabilt højt niveau
Antallet af lærlinge og elever hos Dachser har haft et stabilt højt niveau i de seneste år, hvor omkring 10 procent af virksomhedens samlede arbejdskraft er ansatte i uddannelsesforløb. Samtidig er der positive fremtidsudsigter for en fast ansættelse, når eleverne har fuldført deres uddannelse.

- Vi lægger stor vægt på at ansætte folk inde fra virksomheden – en af grundene til, at vi satser så stort på at udvikle talenter, siger Martina Szautner, Corporate Director for Human Resources hos Dachser i Tyskland.

- Forventningerne til logistikmedarbejderne bliver større og større, så uddannelsernes kvalitet er afgørende for en succesfuld karriere.

Flere chauffører på vej
I alt 150 up-and-coming lastbilchauffører i forskellige aldersgrupper er under uddannelse hos Dachser. Igen i år har den familieejede virksomhed udfyldt endnu flere lærepladser på dette område end sidste år.

- Vi er især glade for, at tolv unge kvinder har valgt netop denne karrierevej, siger Martina Szautner.

- Det betyder, at den generelle opfattelse af faget har ændret sig. Professionel lastbilkørsel er ikke længere forbeholdt mændene.

Også fokus i Danmark
Også internationalt i Dachser er der fokus på uddannelse. Hos Dachser i andre europæiske lande, såsom Danmark, Østrig, Schweiz og Frankrig, fungerer de tosporede uddannelser med både skoleforløb og virksomhedspraktik som en vellykket metode til at uddanne fremtidens motiverede medarbejdere.

Endelig er intet mindre end 26 elever og lærlinge i gang med en speditøruddannelse i Storbritannien, Holland, Polen, Tjekkiet og Ungarn. Virksomhedens uddannelsesprogrammer i disse lande er baseret på det tosporede uddannelsesprogram i Tyskland.

Den familieejede virksomhed giver sine elever og studerende de nødvendige redskaber og know-how inden for logistik samt uddanner dem med et klart værdisæt.

- Logistik er et moderne og komplekst felt med stærkt fokus på fremtidige markeder, siger Szautner.

- Missionen med vores uddannelsesprogrammer er at gøre de mange spændende karriereveje inden for logistik til et attraktivt valg for unge mennesker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203