23948sdkhjf

Havneloven skal have et eftersyn

Transportminister Hans Christian Schmidt nedsætter nu et udvalg, der skal komme med konkrete forslag til ændringer af loven.

Der er bred enighed i branchen om, at der skal ske nogle ændringer - og det vil ministeren nu diskutere sammen med repræsentanter fra blandt andet havnebranchen.

  Jeg ønsker at skabe de bedst mulige forhold for de danske havne og deres kunder, udtaler Hans Christian Schmidt.

 - Derfor nedsætter jeg nu et havneudvalg, der kan føre den igangværende evaluering af havneloven videre ved at se nærmere på knaster og barrierer, som branchen allerede har identificeret på blandt andet Havnedagen, som fandt sted tidligere på året.

Kravet er enighed 

Budskabet fra ministeren er klart. Der skal være enighed rundt om bordet, hvis havneloven skal ændres.

- Det er vigtigt for mig, at branchen er med i udvalgsarbejdet. De, der skal leve med lovgivningen, skal kunne stå inde for de ændringer, vi gennemfører. Ellers fungerer reglerne ikke, og så får vi ikke indfriet det vækstpotentiale, der ligger i havnene, siger transport- og bygningsministeren. 

Udspil om et halvt år

Udvalget skal efter planen afrapportere sine konklusioner til ministeren i 2. kvartal 2017 - altså inden sommerferien. Ministeren vil herefter tage stilling til ændringen af havneloven.

 - Vi er allerede kommet langt i arbejdet med at indkredse, hvilke emner i lovgivningen der trænger til et serviceeftersyn. Det er min ambition, at havneudvalget nu vil se nærmere på emnerne og i det nye år vende tilbage til mig med et oplæg til, hvordan loven kan forbedres.

- Hvis et enigt udvalg kommer med konkrete forslag til, hvordan vi fremtidssikrer lovgivningen, stiller jeg mig gerne i spidsen for at få dem gennemført, siger transport- og bygningsministeren.

Her er udvalgets medlemmer

Formand: Mogens Therkelsen, bestyrelsesformand i H.P. Therkelsen, Padborg.

Næstformand: Karl Kristian Bro, bestyrelsesformand i Thyborøn Havn.

De øvrige udvalgsmedlemmer bliver:

Helga Moos, Danske Færger.

Winni Grosbøll (S), borgmester på Bornholm.

Flemming Heden Knudsen, partner i Deloitte.

Merete Friis, afdelingsdirektør i Jyske Bank.

Svend Heiselberg, regionsrådsmedlem i Region Nordjylland.

Desuden kommer der medlemmer fra Rådet for Danske Erhvervshavne, der repræsenterer diverse brancheorganisationer i sektoren.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093