23948sdkhjf

Passion for alt, der kan rulle

Siden han som 4-årig sad i førerkabinen på en traktor, har Frank Sønderby Larsen haft en brændende passion for alt, der kan rulle.

Frank Sønderby Larsen er netop fyldt 50 år, men ruller stadig derudaf med fuld fart – både professionelt og privat. Som salgschef i Commercial Speciality Tires i Continental har han ansvar for en portefølje af dæk til de køretøjer, der holder sig under 80 km/t så som havnekraner, fejemaskiner, gummigeder, læssemaskiner og en lang række mere eller mindre obskure industrikøretøjer. Hans karriere startede dog med gaffeltrucks. 

- I 1984 kom jeg i lære hos Heden Gaffeltrucks, og har derefter arbejdet med gaffeltrucks og andre industrikøretøjer frem til 2010, fortæller fødselaren.

- Det er måske ikke alle, der kan forstå, hvorfor jeg synes gaffeltrucks er spændende; men jeg har kunnet følge, hvordan de har udviklet sig fra simpel mekanik til højteknologiske maskiner. Det er da fascinerende, synes jeg.

Barndom på landet

Passionen for alt, der kan rulle på hjul, blev grundlagt i Frank Sønderbys barndom på landet. Allerede som 4-årig fik han lov til at styre familiens traktor, når der skulle samles halm på marken. Det har lagt kimen til en karriere dedikeret til køretøjer, dæk og mekanik.

 Det rigtige dæk til opgaven

I dag er Frank Sønderby Larsen salgschef i Continental, og det giver ham mulighed for at dyrke sin passion, samtidig med at han udfordres fagligt på daglig basis. Det handler nemlig ikke blot om at sælge industridæk, men om at finde den helt rigtige løsning til den rigtige opgave.

- For kunden er et dæk noget, der er sort, rundt og har et hul i midten. Min opgave er derfor at synliggøre, hvorfor det er så vigtigt, at man vælger det helt rigtige dæk til den konkrete opgave og maskine, siger Frank Sønderby.

Særpræget maskinpark

Selv med en markedsledende portefølje af industridæk i ryggen, kan det til tider være en udfordring at matche det rigtige dæk med kundens til tider særprægede maskinpark. Sikkerheden spiller fx en vigtig rolle, når man skal finde rette dæk til en 16 meter havnekran, og også driftssikkerhed og økonomi skal tages med i overvejelserne. Derfor er der nogle gange behov for at tænke ud af boksen.

- For nylig skulle jeg rådgive en nedrivningsvirksomhed om dækvalg til deres læssemaskiner og gummigeder, som punkterede fire-seks gange om måneden. Det kostede dem både tid og penge.

- Valget faldt på et dæk, der er udviklet til de maskiner, der anvendes i sydafrikanske kobberminer. Det har reduceret antallet af punkteringer til en-to gange om måneden, siger Frank Sønderby.

Firehjulstrækkere og naturoplevelser

Når Frank ikke hjælper industrikunder med at vælge dæk til deres køretøjer, er der stadig maskiner i fokus. På familiens nedlagte landbrug i Midtjylland har Frank plads til en større samling af firehjulstrækkere, ATV’er og småmaskiner. Særligt firehjulstrækkerne står hans hjerte nært. Siden 1992 har han været medlem af Toyota 4WD-klubben, hvor han og en række andre entusiaster kører offroad blandt andet til de nordiske mesterskaber, hvor han senest opnåede en 4. plads.

Naturen oplever han ikke kun bag rattet i en firehjulstrækker. Både Frank og hans 16-årige søn nyder friluftslivet som FDF’ere.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094