23948sdkhjf

Kendt forfatter i lastbil

Den anmelderroste forfatter Jens Christian Grøndahl kørte rundt i morgenmyldretiden i lastbil.

Jens Christian Grøndahl, der udover at været forfatter også er tilknyttet Altinget.dk som kommentator, har blandet sig markant i debatten om højresvingsulykker. Derfor inviterede vognmandsforeningen DTL forfatteren en tur med rundt i morgentrafikken i lastbil.

Jens Christian Grøndahl takkede straks ja til tilbuddet om at komme med på en kørsel rundt i København i morgentrafikken – for ved selvsyn at erfare hvordan trafikvirkeligheden ser ud fra et førerhus.

Turen foregik her i starten af det nye år.

Jens Christian Grøndahl, der aldrig har kørt i en lastbil før, var meget imponeret.

- Det var meget interessant at opleve, hvad sådan en moderne lastbil kan. Man har næsten elimineret den blinde vinkel ved hjælp af spejle og kameraer. Det er altså et andet sted, at der kan gøres noget mere for sikkerheden.

- Jeg kunne godt forestille mig et signal, når lastbilen skal svinge - ligesom når lastbilen bakker. Men det er også et spørgsmål om adfærd. Både chaufførens og cyklistens adfærd påvirker i høj grad trafiksikkerheden.

Håber det hjælper

For DTL-direktør Erik Østergaard var det også interessant at have en person uden for branchen med i en lastbil.

- Jeg håber selvfølgelig, at vi med turen her kan give ekstra liv til trafiksikkerhedsdebatten. Det er jo paradoksalt, at vi alle færdes i trafikken hver dag, men kun sjældent debatterer det, siger Erik Østergaard.

- Med Grøndahls indtog i debatten er der en ny stemme, som måske kan nå nogle andre ører. Kan vi bidrage til at få flere til at tænke sig lidt mere om – både cyklister og lastbilchauffører – når de færdes i trafikken, så er meget opnået.

 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141