23948sdkhjf

ITD: Test af selvkørende biler skal også gælde lastbiler

ITD glæder sig over nye forsøg med selvkørende biler, men beder ministeren huske på også at tænke vejgodstransporten ind i forsøgene

De første forsøg med selvkørende biler på offentlige, danske veje kan meget snart blive en realitet.

Transportminister Ole Birk Olesen fremsætter i denne uge et lovforslag, der tillader forsøg med selvkørende køretøjer i Danmark, hvis de består godkendelsesproceduren.

Fra ITD’s side er der tilfredshed med ministerens ambitioner på området, men der er også et klart ønske om, at vejgodstransporten får en plads i disse forsøg.

- Danmark skal være på forkant og bane vejen for, at de danske vejgodstransport- og logistikvirksomheder i lighed med deres udenlandske kollegaer kan udnytte de nye digitale teknologier og få del i det marked, der udvikler sig eksplosivt netop nu. Det kræver, at Danmark tester automatisering og digitalisering af transportområdet, fordi det vil kunne bidrage stærkt til at give Danmark et forspring i den stadig hårdere konkurrence på de europæiske veje, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Godt sted at starte tests
Vejgodstransport- og logistiksektoren er ifølge Carina Christensen et godt sted at starte test af selvkørende køretøjer. Teknologiudviklingen er i eksplosiv vækst.

Desuden er transportbranchens mange typer af transporter en fordel, fordi man har mulighed for at teste på både de store overordnede linjer i transportkæden ned til de enkelte automatiseringer af transportkæden.

- Det er oplagt, at vores sektor bliver et af de områder, hvor man udvikler og tester anvendelsesmulighederne inden for selvkørende teknologier i praksis. En forudsætning for, at Danmark kan indtage en førerposition på dette område, er også, at det sker I tæt samspil mellem virksomheder, universiteter og myndigheder, så vi får skabt de lovmæssige rammer, så danske transportvirksomheder og potentielle teknologi- og systemleverandører kan teste ”i marken” og får testet automatiseringen og digitaliseringen af sektoren af. Her er den politiske vilje til at ændre billedet af Transport-Danmark helt central, siger Carina Christensen. 

Hun peger på, at midler fra Innovationsfonden med fordel kan bidrage til disse forsøg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078