23948sdkhjf

DTL: Europæisk vej-alliance et kæmpe fremskridt

Ni europæiske transportministre har tirsdag indgået en ”Road Alliance” på et møde i Paris

Transportministre fra Tyskland, Østrig, Belgien, Italien, Luxembourg, Norge, Sverige, Frankrig og Danmark har på tirsdagens møde med den franske transportminister Alain Vidalies givet håndslag på bekæmpelse af, hvad den franske minister kalder ”en sektor, der i særdeleshed er offer for sofistikeret svindel og misbrug af nationale markeds- og arbejdsmarkedslovgivninger.”

Ministeren slår fast, at ”godstransporten i Europa står med unfair konkurrence og social dumping” som de store udfordringer i dagens transportmarked.

Lever op til løfterne
Erik Østergaard, administrerende direktør i DTL-Danske Vognmænd:

- Det her er en vigtig alliance blandt nogle af de helt centrale europæiske aktører. Det er glædeligt at se, at den franske og den tyske minister lever op til de løfter, de gav på årsmøderne hos de franske vognmænd i FNTR og de tyske vognmænd i BGL tilbage i november måned. Efter det oplyste satte de faktisk dette i værk allerede tilbage i december måned, siger Erik Østergaard og fortsætter:

- Tidligere transportministre har alle forpligtet sig på en tættere europæisk alliance til bekæmpelse af social dumping, og nu er altså Ole Birk Olesen også ombord. Jeg tolker det som om, der er en bred dansk enighed om, at unfair konkurrence, social dumping, systematisk regelshopping og så videre er et uvæsen, der undergraver vores arbejdsmarkeder, og at det skal bekæmpes.

Møder minister torsdag
I årevis har DTL-Danske Vognmænd, 3F-Transportgruppe, FDL og en række politikere arbejdet på at få social dumping på vejgodstransportområdet på dagsordenen – samt ikke mindst få en række borgerlige partier til at forstå problemerne. Med Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance med om bord, nærmer vi os en ny situation, mener Erik Østergaard:

- Det har jo meget været rød blok samt Dansk Folkeparti, som har taget de her problemer alvorligt. Men nu har først en Venstre-minister, og nu en minister fra Liberal Alliance, forpligtet sig til en fælles, europæisk indsat mod unfair konkurrence. Det er et kæmpe fremskridt – og dét vil jeg kvittere for over for transportministeren, når jeg mødes med ham torsdag, siger han.

Det fælles initiativ skal sikre ”fair og sund konkurrence” samt ”garantere lønmodtagernes sociale rettigheder,” og initiativet kommer få måneder før Europa Kommissionens længe varslede vejtransportpakke, der blandt andet skal komme med forslag til, hvordan de sociale rettigheder på godstransportområdet kan sikres.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109