23948sdkhjf

Derfor udgiver Teknisk Museum bog om transport

Danskerne skal interessere sig mere for infrastruktur og vejtransport.

Danmarks Tekniske Muesum ønsker af afdække historien om vejtransporten. Den er et af kerneområderne inden for museets genstandsfelt.

Det forklarer direktør Jesper Buris Larsen fra Danmarks Tekniske Museum i forordet til det netop udkomne trebindsværk om Vejgodstransport.

- Vejtransporten er uhyre kompleks og dynamisk. Store og små virksomheder blandet ind i hinanden sørger for, at skiftende behov for transport bliver opfyldt.

- Lastbiler og varevogne ses flittigt på vores veje, men deres mønster for kørsel og branchens dynamik kender vi mærkeligt nok ikke meget til. Kun få forskere har beskæftiget sig med det, selvom det er en vigtig brik i skabelsen af det moderne Danmark.

- Danmarks Tekniske Museum er inde i en rivende udvikling, som indebærer en gentænkning af museet. Vi skal fremover være et sted, der skaber begejstring for teknik og naturvidenskab.

- Vi skal inspirere til kreativitet og inspiration. Det indebærer blandt andet at skabe interesse for vores infrastruktur, som binder hele Danmark sammen - og forbinder os med resten af verden. Det er derfor vigtigt, at vejtransporten belyses med dette værk, slutter Jesper Buris Larsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234