23948sdkhjf

Michael Pram Rasmussen går fra borde

A.P. Møller - Mærsk mangeårige bestyrelsesformand er fortid efter 14 år på posten. Hans afløser er udpeget

Michael Pram Rasmussen har været med i toppen af A.P. Møller - Mærsk, siden dengang statsministeren i Danmark hed Poul Nyrup Rasmussen. Og han har været i den absolutte top som bestyrelsesformand siden 2003.

Men nu er det slut. Michael Pram Rasmussen fratræder med øjeblikkelig virkning posten som bestyrelsesformand og forlader bestyrelsen til den næste generalforsamling.

- Siden 1999 har Michael Pram Rasmussen tjent A.P. Møller - Mærsk A/S som medlem af bestyrelsen, de 14 af årene som vores formand.

- Jeg er meget taknemmelig for hans betydelige bidrag til og vedholdende engagement i Gruppen, gennem gode såvel som hårde tider, skriver Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla i meddelelsen.

Udskiftet på posten som bestyrelsesformand kommer samme dag som A.P. Møller - Mærsk må berette om det største tab i umindelige tider. Koncernen tabte over 13 milliarder kroner i 2016.

I løbet af året lavede A.P. Møller - Mærsk også en større omstrukturering. Derfor skriver Michael Pram Rasmussen, at tiden er moden.

- Tidspunktet for at træde tilbage fra formandsposten er velvalgt for mig personligt som for virksomheden, skriver han.

Michael Pram Rasmussen overtog posten efter den nærmest mytiske Mærsk Mc-Kinney Møller.

Ny formand udpeget
Efter Michael Pram Rasmussen anbefaler bestyrelsen, at Jim Hagemann Snabe bliver ny formand.

Han har flere tunge bestyrelsesposter på cv'et og så sent som onsdag blev han kørt i stilling som bestyrelsesformand for den store tyske industrivirksomhed Siemens.

- At blive nomineret til ny formand for bestyrelsen er en stor ære for mig.

- A.P. Møller - Mærsk A/S er en overordentlig stærk virksomhed, med en imponerende historie og indflydelse på verdenshandlen og med stort potentiale i en verden af konstant forandring, skriver den kommende bestyrelsesformand.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187