23948sdkhjf

Infrastruktur skal tænkes bredt, smart og automatiseret

Det er vigtigt, at de politiske og strategiske overvejelser tager alt fra person- til lastbiltransporter med i sigtet, mener ITD

De Radikales erhvervsordfører Ida Auken vil sætte skub i udviklingen i landet og har i den forbindelse fokus på, at nye teknologier som for eksempel selvkørende lastbiler og intelligente transportsystemer tænkes ind, når der planlægges nye infrastrukturprojekter.

ITD er positiv over for dette fokus, men påpeger, at man skal huske at få hele spektret af selvkørende og automatiserede teknologier med ind i processen.

- De danske transportvirksomheder har en klar forventning om, at man som branche tænkes ind, når der planlægges nye infrastrukturprojekter fremover. Vores medlemmer tilbagelægger årligt mange tusinde kilometer på de danske veje, siger Jørn-Henrik Carstens, chefkonsulent i ITD, og fortsætter:

- Det er en vigtig diskussion ikke mindst set i forhold til økonomien i mange af de infrastrukturprojekter, der ligger og venter. Derfor er det også vigtigt, at man fra politisk hold får denne viden med ind i det samlede billede. Der er i vores optik behov for et bredt fokus på de nye teknologier både inden for automatiserede køretøjer og den infrastruktur, der skal stå for at tilvejebringe data, siger Jørn-Henrik Carstens, chefkonsulent.

 Tæt samarbejde mellem branche og myndigheder
Han understreger, at der i dag allerede er et tæt samarbejde mellem branchen og myndighederne, når infrastrukturprojekter og nye teknologier skal indfases. Jørn Henrik Carstens fremhæver især samarbejdet med Vejdirektoratet, der igennem de seneste år har fokuseret på at fremtidssikre planlægning og udbygning af infrastruktur sammen med aktørerne i branchen.

Ida Aukens udmelding kommer på forkant af, at Sirikommissionen fredag den 10. februar 2017 afholder en stor workshop, hvor fremtidige transportscenarier skal diskuteres. Her vil der foruden De Radikale være repræsentanter fra transportbranchen og nogle af de firmaer, der udvikler førerløse biler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11