23948sdkhjf

Dansk Erhverv: Privatiser Postnord

Der er nu behov for en plan for, hvordan PostNord skal privatiseres, mener Dansk Erhverv

Hvis den danske stat vælger at tilføre Postnord mere kapital til virksomhedens omstillingsproces, skal det være under den klare forudsætning, at man sælger den danske andel af selskabet inden for få år, lyder det nu fra Dansk Erhverv.

- Uanset hvordan man vender og drejer det, så vil der blive tale om en forringelse af postservicen. Det er til skade for vores medlemmer. Det er også bekymrende, at Postnord nu melder ud, at man vil satse på blandt andet godsmarkedet. Det kan betyde mere unfair konkurrence på området i forhold til de private aktører. Unfair, fordi Postnord jo har skattekroner i ryggen, siger Jakob Tietge, fagchef i Dansk Erhverv.

Privatisering vejen frem
Jakob Tietge mener, at det er mere end på høje tid, at der laves en plan for, hvordan Postnord på sigt skal privatiseres.

- Det er afgørende, at eventuel ny kapital skal bindes til de ekstraordinære udgifter, der vil være for postkoncernen, når en del af selskabets tjenestemandsansatte skal afskediges. Det er en forudsætning for, at selskabet inden for en kortere årrække kan sælges. Efter et salg vil man politisk stå mere frit i valget af, hvem der skal stå som udførende postvirksomhed af den danske postservice. Postnord har ikke kunnet løfte opgaven. Det står klart, siger Jakob Tietge, og fortsætter:

- Fejlslagne satsninger på andre forretningsområder udenfor kerneforretningen med postbefordring har medført, at man allerede har måttet forringe den danske postservice voldsomt. Det burde ikke have kommet som en overraskelse for Postnord, at brevmængden faldt stærkere i andet halvår af 2016, efter man pludselig forlængede udbringningstiden af standardbreve og satte prisen for dag-til-dag levering voldsomt op.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078