23948sdkhjf

Bulgarer fik ørerne i maskinen hos Tungvognscenter Syd

Flere mistænkelige forhold fik politiet til at sætte en brat stopper for fed fidus

Da Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd forleden kontrollerede en lastbil med et bulgarsk registreringsnummer ved den dansk-tyske grænse, fandt de flere uregelmæssigheder.

Lastbilen kørte uden last ind i Danmark, og ved et opslag på det bulgarske registreringsnummer viste det sig, at der ikke var betalt vejbenyttelsesafgift.

Ved en nærmere undersøgelse konstaterede Tungvognscenter Syd, at oplysninger i kontrolapparatet ikke stemte overens med stelnummer og de nummerplader, der var monteret på lastbilen, og ved søgning på lastbilens stelnummer kom det frem, at lastbilen var en afmeldt dansk lastbil.

Lastbilens bulgarske ejer, der er bosiddende i Danmark, ankom i en bulgarsk indregistreret personbil under politikontrollen og gav sin forklaring. Lastbilen var købt i Tyskland, og den var nu på vej tilbage til Danmark for at køre for et dansk transportfirma, der ligeledes har firma i Bulgarien.

Ejeren forklarede omkring de påmonterede Bulgarske nummerplader, at det havde været lettest at "låne" nummerpladerne fra en af deres bulgarske lastbiler til transporten til Danmark.

Den Bulgarske ejer samt chaufføren kan nu se frem til bødekrav for henholdsvis kørsel i uregistreret køretøj, misbrug af nummerplader og for manglende ansvarsforsikring.
Yderligere er forholdet omkring den bulgarske ejers kørsel i Danmark i en bulgarsk indregistreret personbil videregivet til SKAT.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078