23948sdkhjf

Ny aftale stopper særtransporter i myldretiden

Fra 1. juli kan du se færre lange vindmøllevinger køre rundt på motorvejene i myldretiden

Med 60 km/t i timen og orange rotorblink triller særtransporterne af sted på motorvejen.

Men fra 1. juli spærres dele af motorvejen for særtransporter med en længde på 50 meter eller derover i tidsrummene kl. 6-9 og 15-18.

Spærretiden gælder store dele af den østjyske og fynske motorvej, hvor bilister ofte må væbne sig med tålmodighed bag de lange godstransporter.

Hos Danmarks største interesseorganisation for bilejere, FDM, er de glade for aftalen, men mener at politikerne burde finde penge til at gøre plads til flere bilister på vejene.

- Der er ikke politisk vilje til at udvide vejene. Derfor må vi komme med nogle lidt kedeligere løsninger som det her, selvom vi ikke har lyst at begrænse nogen ude på vejene, siger afdelingschef Torben Lund Kudsk til DR Syd.

Siden foråret 2015 har en arbejdsgruppe under Vejdirektoratet vurderet muligheden for at undgå særtransporter i myldretiden. Gruppen har dog ikke konkluderet, om spærretiden for særtransporter vil have en effekt på vejene. Det ærgrer Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested.

- Aftalen baserer sig jo ikke på nogen oplysninger om, at der er en effekt. Og det synes jeg er lidt betænkeligt, siger transportordføreren.

Indtil videre er aftalen gyldig i en prøveperiode på tre år og gælder på motorvejsstrækningerne E45 fra Hadsten til Kolding V, E20 fra Kolding V til Motorvejskryds Odense samt strækningen E20 Ø Skærup-Fredericia i Trekantsområdet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078