23948sdkhjf

Kai Andersens Eftf. fordobler overskuddet

Vognmandsforretningen Kai Andersens Eftf. A/S havde i 2016 et rekordår på bundlinjen

Kai Andersens Eftf. A/S kan for 2016 præsentere et imponerende resultatet på 4,7 mio. kr. før skat, hvilket er en fordobling i forhold til 2015, hvor resultatet før skat landede på 2,3 mio. kr.

Resultatet er særdeles tilfredsstillende for ledelsen og bestyrelsen, og direktør Martin Hummel er ingen undtagelse. Han mener, at der er flere forskellige grunde til den flotte fremgang:

- Resultatet er opnået ved stærk omkostningsstyring samt vores konstante fokus på at få økonomi i alle de opgaver vi byder på og deltager i. At vi så samtidig har været begunstiget af lave renter og fordelagtige brændstofpriser, gør at vi har opnået dette resultat, siger han.

Omstillingsevne er vigtig
Omstillingsparathed har været og er fortsat nøgleordet, hvis man skal skabe gode resultater, fortæller Martin Hummel:

- Det er ikke nemt at dreje en forretning med kort varsel, når man tænker på at vi som virksomhed investerer i køretøjer, der afskrives over mange år. De kan jo ikke bruges til alle former for opgaver. Vi har derfor også en strategi om at opnå så ny og fleksibel en vognpark som muligt, så vi forretningsmæssigt er mindst muligt sårbar over for afmatning på enkelt segmenter.

Det pæne resultat kommer også til at resultere i yderligere investeringer i materiel, allerede i indeværende år, så virksomheden kan opretholde den brede vifte af services, som de kan tilbyde deres kunder fra mange forskellige segmenter.

- Vi skal være effektive og omkostningsbevidste i alt, hvad vi foretager os, og unødig spild skal elimineres. Vi tilpasser løbende vores forretningsgange, så alle medarbejdere ved i hvilken retning, vi bevæger os, siger Martin Hummel.

Loyale medarbejdere giver plus på bundlinjen
Ledelsen fremhæver samtidig virksomhedens medarbejdere, der i høj grad bærer ansvaret for, at Kai Andersens Eftf. er en rentabel virksomhed.

- Vi har en virksomhedskultur, der er baseret på stærke værdier som fleksibilitet, respekt, engagement, professionalisme og ikke mindst ordentlighed. Vi har ikke stor udskiftning i personalet, hvilket vi tolker som en anerkendelse af at vi driver en virksomhed, hvor man som medarbejder føler sig godt behandlet, siger Martin Hummel, og tilføjer:

- Det er takket være indsatsen fra vores chauffører, mekanikere og administrative personale at vi kan bevare vores position som en stærk spiller på det danske transportmarked.

Åben for ekspansion
Kai Andersens Eftf. vil fortsat se efter mulige opkøb af virksomheder for at opnå yderligere stordriftsfordele, men det skal være forretninger som passer ind i vores måde at drive virksomhed på og dermed er det også vigtigt hvilke områder evt. samarbejdspartnere opererer i.

- Det skal være forretninger, som har tilknytning til transport, eller forretninger, hvor vi kan se væsentlige

synergier ved at få dem integreret. Det er for os uhyre vigtigt, at vi har fod under eget bord, så vi kan fastholde vores måde at gøre tingene på, siger Martin Hummel.

Virksomheden følger dermed det mønster, der tegner sig i branchen generelt, hvor flere virksomheder konsoliderer og stordrift virker til at være vejen frem. Den tendens har Martin Hummel også bemærket.

- Det skyldes blandt andet, at kunderne omkring os også vækster og fusionerer. Opgaverne bliver større og mere komplekse, derfor vælger man at entrere med virksomheder, som netop har mange strenge at spille på, og som service- og administrationsmæssigt kan håndtere store opgaver. Marginalerne i transportbranchen er meget små, derfor har man som stor forretning en fordel, når der forhandles forsikringer, rentemarginaler, indkøbsaftaler, diesel og meget mere, forklarer han.

Vil være en betydende spiller
Hvis man kigger i krystalkuglen og beder direktøren give sit bud på, hvor Kai Andersens Eftf. befinder sig om fem år, så tyder svaret på, at vi kan se frem til at se og høre meget mere fra virksomheden i fremtiden.

- Vi vil være en betydende spiller især på det Fynske marked, men også i Danmark generelt, fortæller direktøren. Han tilføjer, at selvom 2017 er startet stille, så er det helt som ventet.

- Vi har en forventning om, at vores performance for 2017 vil blive på niveau med 2016, hvilket giver os et forstærket fundament til fremtiden, siger Martin Hummel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094