23948sdkhjf

Grønlandske hytter stiller krav til logistikken

Når man skal levere ni specialhytter helt til Grønland, kræver det et helt særligt overblik og professionel logistik

Tele Greenland har hyret Ajcon Entreprenør- og ingeniørfirma i Vejle til at levere i alt ni specialhytter, som nu er i fuld gang med at blive produceret. Hytterne skal være særligt robuste og er derfor konstrueret, så de kan modstå vejr, vind – og isbjørne.

De ni specialhytter leveres til Grønlands vestkyst og skal huse teknisk udstyr til radiokædesystemerne, der er placeret langs Grønlands kyst. Derfor skal hytterne kunne bruges til, at personale kan overnatte i dem.

Husene leveres komplette med alt fra køjesenge til køkkener – og de færdigproduceres i Vejle, hvor de efter en prøvesamling adskilles og nedpakkes i kasser med en maksimal vægt på 800 kg. Fra Vejle transporteres de til Aalborg Havn, hvor de sejles videre til Grønland. Her transporteres husene så med helikopter ud til radiokædestationerne i de grønlandske fjelde, hvor de etableres og færdigsamles.

Logistikken og de ekstreme klimaforhold stiller særlige krav til en stærk projektstyring, og opgaven kalder på stærke entreprenør- og ingeniørkompetencer, skriver Ajcon i en pressemeddelelse.

Ajcon har også tidligere spillet en væsentlig rolle i etableringen af den grønlandske teleinfrastruktur. Fra virksomheden i Vejle har man igennem de seneste 28 år leveret i alt 150 præfabrikerede, bjørnesikrede specialhytter til de ubemandede radiokædestationer, hvoraf mange er anlagt på fjeldtoppe i op til 1.300 meters højde. Med ekstremt krævende klimatiske og geografiske forhold er digitalisering i Grønland nemlig en opgave ud over det sædvanlige.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172