23948sdkhjf

Transporten kan være lydløs

DAF med kølekasse med lyddæmpende beklædning på liftplade

Hvis det samlede støjniveauet kan komme ned under 72 dB, når man distribuerer varer i byerne, er flere kommuner parate til at give miljø-dispensation til vognmændene.

Det betyder for eksempel, at man kan få lov til at køre ind med varer i gågader og andre støjfølsomme områder uden for de normalt tilladte tidspunkter.

Sådan et køretøj har Lastas sat sammen til vognmand Ejvind Hvid fra Juelsminde, som blandt andet kører fast for Rema 1000.

Køretøjet, som var udstillet på den netop overståede transportmesse i Herning, er en speciel støjsvag udgave DAF CF330, 6x2 FAN Silent. Bilen er ekstra lydsvag, fordi motoren sidder bag ekstra isolering.

Dertil kommer en Lamberet isoleret kølekasse og en Dhollandia lift. Der er lyddæmpende beklædning på både liftpladen og gulvet i kølekassen.

Køleanlægget fra Thermo King kører på CO2 og er helt lydløst. Vognmanden tanker CO2 hos Rema 1000, der har terminal i Horsens.

- Hvis vi passer på og holder kølekassen lukket så meget som muligt, kan en tankfuld CO2 holde til en uges forbrug, siger Ejvind Hvid.

Lamberet kølekassen er opbygget med tre rum - en såkaldt tripple-compartment - adskilt af flytbare skillevægge, så der kan køres med køl og frost på samme tid. Og så kan man minimere det rum, som skal holdes afkølet, efterhånden som man tømmer bilen for køle- og frostvarer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094