23948sdkhjf

Vognmænd ansætter flere

Beskæftigelsen i vejgodstransporten tog et pænt spring op i 2016. Der var ca. 1500 flere ansatte i 4. kvartal 2016 i forhold til samme kvartal året før

Det seneste år er vognmændene for alvor begyndt at ansætte nye medarbejdere. Antallet af ansatte i branchen steg med over 700 personer fra 3. kvartal 2016 til 4. kvartal 2016. Ved udgangen af året var over 28.800 personer beskæftiget i branchen. Det er 1500 flere ansatte end året før, viser en opgørelse, som ATL har lavet ud fra tal fra Danmarks Statistik.

Det skriver ATL på sin hjemmeside.

- Siden finanskrisen har der været en svag stigning i antallet af ansatte. Nu ser det ud til, at væksten er kommet op i et højere gear. Det er yderst positivt, men det er endnu en advarsel om, at vi skal gøre en indsats for at tiltrække folk til branchen, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

Store byggerier driver væksten
Virksomheden P.K. Justesen fra Korsør er en af de virksomheder, som har haft brug for mere arbejdskraft. Gennem det seneste år har virksomheden både ansat flere medarbejdere og faste underleverandører.

- Der er mange store byggerier i gang i Danmark, som skal have leveret materialer og kørt jord væk. Vores kunder inden for byggeriet har fået mere at lave, og samtidig har vi fået flere nye kunder, siger administrerende direktør Henrik Justesen.

Det er lykkedes P.K. Justesen at finde de medarbejdere, som de har brug for. Men ifølge Henrik Justesen er der stor efterspørgsel hele vejen rundt i branchen, og der er kamp om de gode medarbejdere. Løsningen har blandt andet været at samarbejde med det lokale jobcenter om at finde folk, der har haft brug for hjælp til at komme i gang på arbejdsmarkedet.

- Vi har fået flere gode medarbejdere på den måde. Hvis de er gjort af et godt grundstof, vil vi gerne hjælpe dem i gang, og jobcentret er klar til at betale for et stort kørekort, siger Henrik Justesen.

I slutningen af 2016 spurgte ATL sine medlemmer om forventningerne til fremtiden. Mere end hver fjerde virksomhed forventer, at de får brug for flere medarbejdere, end de har i dag.

Kilde: ATL

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125