23948sdkhjf

Hurtige akutmeldinger kun to klik væk

Med to klik på en knap kan du fremover melde ind til Vejdirektoratet, hvis du ser noget farligt på vejene

Bare to hurtige klik i app'en.

Så nemt vil man fremover kunne ringe til Vejdirektoratets Trafikcenter samtidig med, at der automatisk sendes helt præcise oplysninger om, hvor man befinder sig.

Den nye funktion skal gøre det nemmere for trafikanterne at give præcise meldinger om trafikfarlige situationer på vejene, og giver samtidig Vejdirektoratet mulighed for hurtigere at sende et beredskab ud til at tage hånd om det, der udgør faren.

I Vejdirektoratet har man store forventninger til den nye funktion.

- Vi får cirka 10.000 opkald om året fra trafikanter, der ser en tabt sofa eller et uheld på vejene. Men de har ofte svært ved at fortælle os præcist, hvor de befinder sig. Det betyder så, at det kan tage lidt tid, inden vi får helt styr på, hvor vi skal sende beredskabet til for at fjerne det, der er til fare for alle trafikanter, fortæller Stine Bendsen, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

- Med den nye funktion skal trafikanterne ikke koncentrere sig om andet end at trykke på en knap. Så sørger systemet for, at de ringer direkte til os, og at vi får tilsendt deres GPS-koordinater og kørselsretning. Og vi sørger for, at beredskabet er hurtigt ude at rydde op, så trafikkanterne igen kan komme nemt og sikkert frem.

Selv om Vejdirektoratet overvåger statsvejene i døgndrift alle årets dage, er de akutte indmeldinger fra trafikanterne et vigtigt redskab i Vejdirektoratets arbejde med at sikre fremkommelighed og sikkerhed på vejene.

- Vi har næsten 4.000 km statsveje i Danmark. Her bevæger trafikanterne sig hele tiden rundt, og derfor er de ofte de allerbedste til hurtigt at opdage, når der pludseligt opstår behov for akut at rydde op, hvis der er opstået en potentielt trafikfarlig situation på vejen. Så jo mere hjælp vi får fra trafikanterne, desto hurtigere kan vi rydde op og sørge for, at alle igen kommer frem uden unødige forsinkelser eller køer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08