23948sdkhjf

Fængsel og bøde til hollandsk chauffør

Lemfældig omgang med regler kom til at koste dyrt for chaufføren - og endnu dyrere for vognmanden

En 28-årig hollandsk chauffør blev torsdag ved retten i Horsens blevet idømt 30 dages betinget fængsel, en bøde på 39.000 kr. og frakendelse af førerretten i Danmark i to år.

Sagen startede, da chaufføren den 22. august sidste år blev standset ved Hedensted af Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd. Her blev oplysninger fra lastbilens tachograf, som blandt andet måler køre- hviletiden, undersøgt.

- Ved at undersøge takografen, fandt politiet frem til, at der var uoverensstemmelser omkring, hvor langt han havde kørt den pågældende dag, og at han sidst havde taget sit førerkort ud i Holland. Derfor foretog de yderligere undersøgelser,’ fortæller specialanklager Pernille Moesborg fra Sydøstjyllands Politi.

Ved denne undersøgelse viste det sig også, at chaufføren havde et ekstra førerkort, som tilhørte en anden chauffør.

Erkendte alle forhold
Den 28-årige chauffør endte med at blive tiltalt for i alt 28 forhold, der alle omhandlede overtrædelser af reglerne om misbrug af førerkort og overtrædelser af køre- hviletiderne fra august måned 2016. De ni af forholdene var overtrædelse af straffelovens § 174, der omhandler personelfalsk, hvilket vil sige, det at nogen gør brug af et officielt dokument, der tilhører en anden.

Chaufføren erkendte alle forhold.

- Han forklarede, at han havde lavet overtrædelserne for at komme hurtigere hjem til sin familie, fortæller specialanklager Pernille Moesborg.

Den 28-årige chauffør modtog dommen.

Ved samme retsmøde blev den hollandske vognmand idømt en bøde på 138.000 kr. for arbejdsgiveransvaret for chaufførens overtrædelser.

Vognmanden var ikke mødt op i retten, og det vides ikke, hvordan han forholder sig til dommen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079