23948sdkhjf

Danske Fragtmænd efter terror i Stockholm: Lås lastbilerne

Lås lastbilen, hver gang I går fra den.

Den besked går nu ud til chaufførerne i 2000 danske fragtbiler efter Stockholm-angrebet, hvor en terrorist stjal en lastbil og brugte den til at køre mennesker ihjel.

Det forklarer direktør Jørn Skov fra Danske Fragtmænd til DR Østjylland.

- Vi er bekymrede for at det, der skete i Stockholm, også kan ske i Danmark. Hvis der er en galning, der får en god idé efter at have set, hvad man kunne i både Sverige og Tyskland, så er der en reel risiko, siger Jørn Skov.

At der er en risiko for, at metoden smitter, bliver bekræftet af lektor og terrorforsker Carsten Bagge Laustsen fra Aarhus Universitet.

- Gerningsmændene er sandsynligvis blevet inspireret af den effektive måde at udføre terrorangreb på, der ikke kræver stor forberedelse og teknisk viden, siger han til DR Østjylland.

Blodige lastbilangreb har fundet sted i Nice, Berlin, London og senest Stockholm.

Det fik i dag Danske Fragtmænd til at sende besked ud til alle virksomhedens vognmænd om at låse førerhuset ved hver af- og pålæsning. Også selv om det koster tid og ekstra brændstof.

- Når vi kører i de store byer, så er liften i forvejen låst, så den ikke kan åbnes udefra. Hvis vi kan sikre os, at de ikke kan stjæle lastbilen ved at tage nøglen, så kan vi ikke gøre mere, siger Jørn Skov.

Politiets Efterretningstjeneste, PET, vil også tage lastbilsikkerheden op på et møde med vognmændenes brancheorganisationer senere i april, oplyser administrerende direktør i DTL Erik Østergaard.

Kilde: DR Østjylland

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094