23948sdkhjf

Stort kørekort og ny start til fem unge ledige

DSV Transport har fået gang i sit Drivers Academy. De første fem unge er på vej til en karriere i transport

For få uger siden troppede fem unge ledige i alderen 20-25 år op hos DSV Transport på Gl. Marbjergvej i Roskilde. De skulle indlede et halvt års skræddersyet uddannelse og jobtræning i DSV Transports nyetablerede ”Drivers Academy”.

- Målet er at give de unge ledige et stort kørekort til både lastbil og anhænger – samt derefter et fast job enten i DSV Transport eller hos nogle af de mange, tilknyttede vognmænd, fortæller Lars Saltoft Kristoffersen, der er adm. direktør i DSV Transport.

- Transportbranchen er i vækst i disse år. Der bliver stadig mere at køre med. Samtidig har branchen svært ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Derfor skal der gøres noget. Med ”Drivers Academy” vil vi gerne tage ansvar for at få flere unge ind i branchen og samtidig give dem mulighed for at få en karriere i en spændende branche.

Stort kørekort og dagligt arbejde 
Uddannelsesforløbet varer et halvt år og bliver gennemført i samarbejde med Jobcenter Roskilde og AMU-center Juul, hvor de unge tager det store kørekort. Samtidig skal de deltage i det daglige arbejde i DSV Transport sammen med hver deres mentor. Mentorerne er erfarne chauffører, der har gennemgået et særligt mentor-kursus, og som derfor er i stand til at lære fra sig og hjælpe de unge videre.

Planen er, at de unge bliver ansat bagefter, hvis de gennemfører uddannelsen, er stabile og har de fornødne kørefærdigheder.

- Det er et stort ansvar at være chauffør. En lastvogn med anhænger koster op imod to millioner, og vi kører ofte ude på små byggepladser, siger Lars Saltoft Kristoffersen. Han ser allerede frem til at gennemføre flere uddannelsesforløb i Drivers Academy, når det første kursus med de fem unge er overstået.

24-årige Lærke Brunsborg Nielsen
En af de fem unge er 24-årige Lærke Brunsborg Nielsen. Hun er i gang med sin fjerde uge i DSV Transport og har allerede været ude at køre lastbil i almindelig trafik.

- Jeg synes, det er fedt, siger hun.

- Jeg har tidligere stået i butik, men det var ikke så sjovt. I november blev jeg arbejdsløs; men da jeg hørte om uddannelsen i DSV Transport, vidste jeg med det samme, at ”det var det, jeg ville”. Det er et job med frihed og ansvar, og man arbejder selvstændigt. Foreløbig har jeg lært meget af min mentor, siger Lærke Brunsborg Nielsen, der bor i Roskilde og har en HG-uddannelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126