23948sdkhjf

DSV har turbo på indtjeningen

Transportkæmpen har klaret sig bedre end ventet i første kvartal, viser netop offentliggjort regnskab

Transportkoncernen DSV vokser solidt. Det viser regnskabet for første kvartal, der netop er offentliggjort.

Ikke bare er opkøbet af amerikanske UTi, som DSV lagde 9,5 milliarder kroner på bordet for sidste år, kommet til, der er også fremgang på markederne.

- Med et stærkt resultat for første kvartal er vi nu endnu tættere på at nå vores mål om at bringe vores indtjening og nøgletal tilbage på tidligere DSV-niveau.

- Det er meget tilfredsstillende at se, at alle divisioner har leveret betydelig vækst i indtjeningen i kvartalet. Integrationen af UTi går som planlagt, og vi har samtidig øget vores fokus på salg med henblik på at sikre fremtidige markedsandele, skriver administrerende direktør Jens Bjørn Andersen i regnskabet.

Omsætningen i kvartalet lød på 18,2 milliarder kroner, tre milliarder kroner mere end i samme periode sidste år.

Resultatet steg samtidigt til 809 millioner kroner, en stigning på over 50 procent. Sidste års resultat for første kvartal var da også påvirket af købet af UTi.

- Luft- og sødivisionen voksede med 19,7 procent, vejdivisionen 14,2 procent pg løsningsdivisionen med 28,2 procent.

- Stigningen er delvist grundet næsten en hel ekstra måned med UTi-operationer i selskabet. I forhold til samme periode sidste år var omsætningen positivt påvirket af højere fragtrater og flere arbejdsdage, skriver DSV.

Ekstra krydderi til starten af året er, at DSV har tjent 125 millioner kroner på sine bygninger. Det gør, at DSV kan hæve sine forventninger til hele året med 100 millioner kroner, så selskabet nu ser et driftsresultat på 4,3-4,6 milliarder kroner.

Siden sidste år er der kommet små 1000 nye ansatte til DSV, så selskabet nu har 45.112 ansatte.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141