23948sdkhjf

Bedre veje er forudsætning for vækst

- Hvis branchens potentiale og vækstmuligheder skal optimeres, må vi have en infrastruktur, der er helt i top, siger ITD’s formand Gert Jakobsen

Et område, som ligger ITD’s formand Gert Jakobsen meget på sinde er behovet for en velfungerende vejinfrastruktur. Derfor var det et af de emner, som han tog op på ITD’s generalforsamling forleden.

- Danske transportvirksomheder er dybt afhængige af en velfungerende vejinfrastruktur. Stigende trængselsproblemer kan blive en væsentligt hæmsko for den vækst, vi oplever, hvis der ikke sættes ind i tide. Derfor arbejder vi i ITD aktivt for bedre vejnet i Danmark og resten af Europa, sagde han.

Gert Jakobsen erkendte også, at selv om at de politiske ambitioner er til stede, skal der også være penge i kassen, før der kan bygges. Derfor bør man ifølge Gert Jakobsen også afsøge alternative finansieringsmuligheder og planlægge langsigtet.

- Det er vigtigt, at der skaffes de nødvendige midler til fremtidens velfærd, herunder opbygning og vedligeholdelse af vejinfrastrukturen, som jo er en forudsætning for fremtidig vækst og velfærd, sagde Gert Jakobsen, der dermed rettede opmærksomheden mod investeringer ude fra og muligheden for at bruge OPP-projekter som løftestang for etableringen af en række vejinfrastrukturprojekter.

Debat til kommunevalg
ITD er meget optaget af at sikre en bedre udnyttelse af den eksisterende vejinfrastruktur, og Gert Jakobsen mener, at branchen sagtens kan tage diskussion op på lokalt plan op til det kommende kommunalvalg.

- Vi arbejder for, at det skal være muligt at levere varer i byerne uden for myldretiden – det vil sige om natten, så lastbilerne ikke bidrager unødvendigt til den almindelige trængsel, sagde formanden.

- Vi mener, at der er et stort uudnyttet potentiale i øget natdistribution, og vi vil bruge det kommende kommunalvalg til november som en anledning til igen at tage en dialog med kommunerne om det tema. Her vil vi også minde kommunerne om deres ansvar i forhold til at investere i og forbedre det kommunale vejnet. Her er der desværre et enormt efterslæb, som det er på høje tid, at kommunerne gør noget ved.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099