23948sdkhjf

Virksomhederne forbereder sig på den digitale fremtid

Virksomhederne inden for transportbranchen er i fuld gang med at investere i IT og digitale løsninger for at optimere driften, viser undersøgelse fra ATL

For få år siden havde virksomhederne en række separate IT-systemer, som kunne hjælpe med at holde styr på salget og regnskaberne. I dag er systemerne tæt integreret og i direkte kontakt med chauffører og biler.  Systemerne ”taler” sammen og kommer i flere tilfælde selv med forslag til, hvordan driften kan optimeres.

Ifølge en rundspørge blandt ATL’s medlemmer er vognmændene godt klar over, at der er penge at hente ved at investere i IT. 73 procent svarer, at digitale løsninger er vigtige for, at deres virksomhed kan øge sin produktivitet. Og 68 procent fortæller, at de har foretaget investeringer i IT og digitale løsninger inden for de seneste to år.

- Det er meget positivt, at virksomhederne tager de nye redskaber til sig.  Digitaliseringen har betydning for, hvad der står på bundlinjen. I sidste ende er det et spørgsmål om, hvem der vinder og taber i fremtiden, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

I Dania Trucking har IT-systemer optimeret virksomhedens drift (Link: Papirløs vognmand sparer tid og penge). Og Fredsø Vognmandsforretning har installeret et IKT-system i samtlige biler, som viser, hvordan bilerne præsterer. Ud over et mindre forbrug af brændstof har systemet øget leveringssikkerheden og forbedret trafiksikkerheden. Det arbejde førte tidligere i år til, at Fredsø Vognmandsforretning modtog DI’s Initiativpris.

- Der bliver hele tiden udviklet nye systemer, som gør det lettere for virksomhederne at udnytte kapaciteten i bilerne, holde styr på udgifterne og sætte den rigtige pris. Hvis man vil kæmpe med om kunderne i fremtiden, er man nødt til at følge med udviklingen, siger Lars William Wesch.

Kilde: ATL

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.265