23948sdkhjf

Hirtshals Havn vil have gang i godstrafikken

Udvidelse af det eksisterende transportnetværk stod højt på dagsorden for Hirtshals Havn på Transport Logistic 2017

Hirtshals Havn er netop vendt hjem efter at have deltaget på verdens største transportmesse Transport Logistic 2017 i München. Havnens hovedbudskab var udvidelse af det eksisterende transportnetværk, og foruden en række interessante møder og nye henvendelser, så var der særligt fokus på godsbanetrafik. Det skriver Hirtshals Havn på sin hjemmeside.

Hirtshals Havn havde især fokus på at intensivere dialogen med aktørerne i godsbanesektoren, med henblik på at komme tættere på opstart af godstrafik på Hirtshals Havn. Kombiterminalen ved Hirtshals Havn stod færdig i 2015, og næste skridt er nu at få etableret fast trafik.

Ifølge godsbaneoperatørerne er der stort potentiale i at flytte gods fra vej til bane med Hirtshals som udgangspunkt. Der er dog behov for en tættere dialog mellem godstransportørerne og godsbanesektoren, for at skabe det nødvendige engagement til en opstart af jernbanetrafikken.

Marketingchef ved Hirtshals Havn, Ditte Sørensen, udtaler i forbindelse med messen:

- Det kræver mange ressourcer at deltage på en messe af Transport Logistic's kaliber - både i forberedelser op til messen og under selve messen, men udbyttet af de kontakter, vi har fået i løbet af vores deltagelse, gør det hele værd. De første gange vi deltog på messen skulle der meget benarbejde og opsøgende salg til, og nu er vi i stedet begyndt at opleve, at kunderne opsøger os på eget initiativ. Foruden kontakten til nye samarbejdspartnere, så får vi med deltagelse også mulighed for at vise den rolle, som Hirtshals Havn spiller som intermodalt logistikcenter i Skandinavien. 

Transport Logistic 2017 bød på en række events og receptioner, og på Hirtshals Havns stand blev der torsdag afholdt en event under titlen "Future Scandinavia Logistic", hvor tre aktører i den europæiske transportsektor gav deres bud på udviklingen og de muligheder Hirtshals vil byde på i fremtiden. Nye henvendelser til rederierne, der i dag besejler Hirtshals, betød også, at der blev åbnet op for nye transportløsninger via Hirtshals Havn, som hidtil ikke er gået via Jyllandskorridoren.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125