23948sdkhjf

Vognmand har ansat 20 lærlinge

Slagelse Transportcenter har 20 lærlinge - hvis andre fulgte trop, ville transportbranchen svømme i lærlinge og unge chauffører

Intet mindre end 20 lærlinge er i færd med at sikre sig et svendebrev fra førersæderne i Slagelse Transportcenters 70 biler.

- Det er egentlig en smule for lidt. Vi ville gerne have en 10-12 stykker per år, men vi må erkende, at vi nok ikke kan overkomme flere, siger Jens-Ole Larsen.

I skrivende stund har han otte lærlinge på skoleophold, mens de resterende 12 er ude at køre.

- Lærlingene skaber liv på arbejdspladsen og sørger for, at vi hele tiden udvikler os. Og så sikrer det fødekæden af dygtige chauffører til os og til branchen. Der mangler jo unge chauffører, så det er simpelthen nødvendigt, siger Jens-Ole Larsen med et tonefald, der ikke indbyder til yderligere diskussion.

Bliver sjældent skuffet
Lærlingene er i øvrigt en broget flok. Både hvad angår hudfarve og baggrund. De fleste er unge, men der er også voksne.

- Jeg har en grundtro på, at hvis man søger en læreplads hos mig, så er det fordi, man har tænkt sig at gøre sit bedste for at få et svendebrev og en fremtid som chauffør. Så interesserer jeg mig ikke så meget for, hvad man har med i bagagen. Og jeg bliver heldigvis sjældent skuffet, siger Jens-Ole Larsen.

Har I ikke et stort frafald?

- Nej, det har vi ikke. Selvfølgelig skiller vi os af med nogle få i løbet af prøveperioden, og selvfølgelig er der nogle, der falder fra. Men langt de fleste får deres svendebrev, og det er vi stolte af. Min altoverskyggende erfaring er, at hvis man udviser tillid og giver folk ansvar, så lever de også op til begge dele.

Nogle af dine kolleger klager over, at lærlinge i dag er uarbejdssomme. At kasketten sidder den forkerte vej, og at de har hovedet i deres smartphones hele tiden?

- Tjaeh, og de gamle holder rygepauser og læser Ekstra Bladet. I begge tilfælde stjæler de den arbejdstid, jeg har købt af dem. Vi har bare vænnet os til de gamle, men forskellen er sgu ikke så stor, når det kommer til stykket, mener Jens-Ole Larsen.

Vil køre i store biler
19-årige Martin Hertz har lærling hos Slagelse Transportcenter. Han har kasketten den forkerte vej, og han indrømmer, at han er glad for sin telefon. Men ambitionerne og lærevilligheden fejler ingenting.

- Jeg vil gerne være selvstændig og have biler med tippelad engang. Det er der sgu noget udfordring i, smiler Martin Hertz.

Han er glad for lærepladsen hos Slagelse Transportcenter, hvor han er halvt igennem sit uddannelsesforløb.

En enkelt gang har han søgt hjælp ved virksomhedens mentorordning. Der var noget, han ikke var tilfreds med.

- Jeg syntes, at jeg kørte alt for meget i de små biler og lærte for lidt. Jeg ville ud at køre i de store biler og samle noget erfaring. Det blev der lyttet til, så nu kører jeg mest i den her, siger han og giver lastbilen et klap.

Kilde: ATL

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078