23948sdkhjf

Musikvideo om et job i transport "leverer varen"

Med humor og glimt i øjet har musikvideoen "Jeg leverer varen" taget de sociale medier med storm

Vi er i en lagerhal et sted i transport-Danmark. Med hue, hættetrøje og håndtegn rapper "Pak fra det pakkende pak" begejstret om sit job. Der er cool punchlines i lange baner og fuldt blus på humøret i hallen, hvor Pak og hans venner bogstaveligt talt har en fest.

Det er kort fortalt, hvad der foregår i musikvideoen "Jeg leverer varen", der i den grad er blevet et hit på de sociale medier. Ikke mindre end 400.000 personer har set videoen på Facebook, hvor den er blevet delt næsten 2.000 gange. Dertil kommer over 200.000 visninger på YouTube. Samlet set har "Jeg leverer varen" været vist online mere end 2,3 mio. gange.

- Vi er meget glade for, at musikvideoen er blevet så godt modtaget. Vores intention med den har været at fange især de unges interesse på en sjov, anderledes og underholdende måde. Og det må vi sige er lykkedes, siger Jørgen Aarestrup, der er forhandlingssekretær i 3F og formand for Transportens Udviklingsfond.

Hos den ene af de to arbejdsgiverorganisationer, Dansk Erhverv, hæfter underdirektør Morten Schønning Madsen sig særligt ved betydningen af moderne markedsføringsmetoder.

- Hvis man skal i kontakt med de unge, som vi og mange andre brancher kæmper om i disse år, gælder det om at være i øjenhøjde og fange dem på de platforme, hvor de bruger mest tid. Derfor indgik vi et samarbejde med Albert Dyrlund, som er en superstjerne på YouTube. Da han spillede sangen i en af sine videoer, gik det stærkt, og kort efter havde vi nået over 200.000 fortrinsvis unge mennesker på YouTube med budskabet om, at det er cool med et job i transport, forklarer Morten Schønning Madsen.

Etablering af nyt partnerskab for rekruttering
Musikvideoen er en del af image- og rekrutteringskampagnen "Job i Transport", som 3F, Dansk Industri og Dansk Erhverv i fællesskab står bag i regi af fondene Transportens Udviklingsfond og Godstransportens Udviklings- og Uddannelsesfond. Baggrunden er, at godstransportbranchen mangler folk.

Gennemsnitsalderen er høj, og tilgangen til branchen for lav. Ifølge de seneste fremskrivninger vil godstransportbranchen få brug for op mod 2.500 nye chauffører om blot få år.

Musikvideoen "Jeg leverer varen" følger efter tre øvrige kampagnefilm, som har kørt på Facebook og YouTube i efteråret. Ambitionen med disse film har været at vise "mennesket bag rattet" for blandt andet at gøre op med nogle af de fordomme, der hersker om branchen.

Filmene, som portrætterer de tre unge chauffører Pierre, Vibeke og Osman, er samlet blevet vist online 1,4 mio. gange.

Ny alliance skal arbejde bag kulisserne
Næste skridt i kampagnen er et målrettet arbejde "bag facaden" med etableringen af Transportens Rekrutteringsalliance. Alliancen består af de fire mest centrale parter, når det handler om rekruttering til godstransportbranchen: Virksomheder, fagbevægelse, jobcentre og uddannelsesinstitutioner.

Idéen er at skabe samarbejde på tværs og søsætte nye pilotprojekter for rekruttering over hele landet. De første møder i alliancen er allerede afholdt på Sjælland, Fyn og i Jylland.

- Via både musikvideo, kampagnefilm og øvrige aktiviteter er vi nået langt ud med budskabet om, at godstransportbranchen tilbyder spændende job med alsidige arbejdsdage, stort ansvar og en god overenskomstmæssig løn. Nu er tiden inde til også at tage fat på de indre linjer og samle de mest centrale aktører i en fælles indsats for at fylde førerhusene op. Vi har store forventninger til Transportens Rekrutteringsalliance, som gerne skulle sætte nye standarder for, hvordan man kan samarbejde om rekruttering på det danske arbejdsmarked," fortæller Lars William Wesch, der er direktør i ATL.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078