23948sdkhjf

Ny planlov vedtaget: Bedre vilkår for transport

Branchen er godt tilfreds med den nye planlov, der i sidste uge endeligt blev vedtaget

Folketinget har nu vedtaget planloven L 121 – og fik inden vedtagelsen lagt en vognmandsbestemmelse ind. Dermed er arbejdet for at give eksisterende vognmandsvirksomheder i landzone muligheden for fortsat at drive deres forretning, blevet sikret.

DTLs administrerende direktør, Erik Østergaard, er godt tilfreds med vedtagelsen:

- Vi har fra DTLs side kørt hårdt på i denne sag. En række konkrete sager i medlemskredsen viste, at politikerne var på vej til at gøre det unødvendig besværligt at drive vognmandsvirksomhed i landzone. Det er som om de slet ikke havde forstået hvor megen transport fra lokale vognmandsvirksomheder, der rent faktisk foregår i landzone, ikke mindst fordi vi er et landbrugsland – helt uden at det volder problemer, siger Erik Østergaard.

Det var en øjenåbner
DTL havde tidligere – sammen med et vognmandspar fra Arden – foretræde for Folketingets Erhvervsudvalg for at råbe politikerne op:

- Der er ingen tvivl om, at foretrædet var en øjenåbner for politikerne, og heldigvis har de lyttet til os, siger Erik Østergaard videre.

Også ITD er tilfredse med lovens endelige udformning og takker ordførere og erhvervsministeren for at lytte til transportbranchens argumenter.

- Vi er glade for, at Folketinget har vedtaget en modernisering af planloven. Moderniseringen vil sikre, at erhvervsarealer langs motorvejen prioriteres til transport- og logistikvirksomheder og andre transporttunge virksomheder, lige som beliggenheden af erhvervsområder skal være forbeholdt transport- og logistikvirksomheder og produktionsvirksomheder. Det er afgørende for at sikre vækst i erhvervet og i Danmark, siger jurist i ITD Jane Aa. Madsen.

Med lovens endelige ordlyd er transportvirksomhederne samtidig sikret, at kommunalbestyrelsen kan tillade udvidelse eller ændring af eksisterende vognmandsvirksomheder beliggende i landzone, der før denne lovs ikrafttrædelse har ligget på stedet i en længere årrække.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093